Hârtia de copt este una dintre cele mai bune invenții pentru bucătărie, în special pentru prepararea prăjiturilor. Dar pentru a te ajuta la adevărata ei capacitate, iată ce greșeli să eviți atunci când o folosești:
1. Așeaz-o corect
Hârtia de copt de calitate trebuie să strălucească pe o parte. Ai grijă să o așezi cu partea lucioasă în sus când pui ceva la cuptor. Aceea este partea din silicon, care nu lipește și cu care alimentele ar trebui să intre în contact.
2. Ține cont de temperatură
Fiind totuși o hârtie, hârtia de copt rezistă până la 200 de grade Fahrenheit. Deci dacă rețeta ta necesită o temperatură mai mare, folosește folie de aluminiu sau coace direct în tavă, ca să nu riști să ia foc.
3. Împăturește marginile
Ca să cureți tava mai ușor, împăturește marginile. Unele feluri de mâncare se prepară excelent în hârtie de copt: pui ingredientele, după care închizi marginile pentru a păstra sosul în interior. Formează din hârtia de copt ca un pachet și vei vedea că atât carnea, cât și legumele se vor pătrunde bine și vor avea o aromă deosebită, fiind gătite împreună.
4. Nu este de unică folosință
Există situații în care hârtia de copt se poate folosi de mai multe ori: o perii și o refolosești. Acest lucru merge cel mai bine la prăjituri și produse de patiserie care nu lasă multă mizerie în tava de gătit, ci doar firmituri. Să nu te sperii dacă marginile hârtiei de copt s-au închis la culoarea sau ea s-a tăiat puțin, ar trebui să poată fi folosită.
Te-ar putea interesa: Vaselina cosmetică - Beneficii uimitoare pentru ten!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://hellotaste.ro/hartia-pergament-si-hartia-cerata-cand-se-poate-folosi-fiecare-38397.html