Pe măsură ce înaintăm în vârstă, este necesar să ne adaptăm alimentaÈ›ia la transformările petrecute în corpul nostru. Desigur, nu va fi simplu să renunțăm la obiceiuri alimentare vechi, dar experÈ›ii ne îndeamnă, odată ce împlinim vârsta de 30 de ani, să includem în alimentaÈ›ia noastră produse care ne pot ajuta să prevenim îmbolnăvirile grave de mai târziu.
Ei ne explică faptul că este momentul ideal pentru a face acele schimbări care să ne ajute să ne menÈ›inem sănătoÈ™i È™i în formă cât mai mult timp.
Pentru a realiza acest deziderat, trebuie să eliminăm acele alimente interzise, care nu numai că nu ne oferă nutrienți benefici, dar ne predispun la tot felul de afecțiuni.
Prin urmare, iată doar câteva dintre acele alimente care nu ar mai trebui să fie pe masa noastră. Nu uitaÈ›i: numai de voi depinde să vă păstraÈ›i sănătatea È™i să încetiniÈ›i procesul de îmbătrânire!
Produsele de panificație dulci
Tartele, brioÈ™ele, gogoÈ™ile sau alte produse de panificaÈ›ie pe care le alegi pentru micul dejun nu mai trebuie să facă parte dintre alimentele pe care să le consumi după ce împlineÈ™ti 30 de ani. Zaharul alb
Medicii spun că astfel de produse te vor face să depășești doza zilnică recomandată de zahăr și vor provoca o creștere periculoasă a nivelul insulinei din organism, ceea ce poate provoca grave probleme de sănătate.
Făina albă
ConÈ›inută în abundență de produsele pe care tocmai le-am menÈ›ionat, aceasta poate contribui la creÈ™terea incidenÈ›ei bolilor cardiovasculare sau chiar a cancerului.
Sucurile artificiale
Sucurile artificiale din comerÈ› sunt una dintre cele mai importante surse de zahăr. În plus, în afară de zaharuri, ele conÈ›in o multitudine de conservanÈ›i, care pot creÈ™te riscul unor maladii deosebit de grave, precum cancerul.
Produse care nu sunt organice, fiind modificate genetic
Mai ales anumite legume È™i fructe se încadrează în această categorie. Printre acestea, se pot număra: roÈ™iile, castraveÈ›ii, È›elina, ardeii graÈ™i, porumbul, spanacul, merele, strugurii, piersicile, căpÈ™unele etc.
Carnea ce nu este organică și este intens procesată
Fie că este voba despre carne ce nu este organică, fie că este vorba despre felurite mezeluri, acestea trebuie să nu facă parte din nicio alimentație sănătoasă.
Alimentele congelate
Despre aceasta, experÈ›ii spun că de cele mai multe ori conÈ›ine prea multe grăsimi È™i prea multe calorii. În acelaÈ™i timp, cele mai multe produse congelate sunt pline de conservanÈ›i, de coloranÈ›i, de sodiu, de sare procesată, de uleiuri hidrogenate È™i de alte substanÈ›e nocive.
Cea mai mare parte a proteinelor artificiale, precum aÈ™a-numitele „batoane energizante”
Deși suntem tentate să le considerăm o alternativă de hrană sănătoasă, trebuie să știm că acestea pot fi pline de substanțe periculoase. De pildă, ele pot conține grăsimi hidrogenate, zahăr rafinat și tot felul de conservanți.
Produsele „dietetice”
Nu de puÈ›ine ori ni s-a întâmplat să apelăm la ele, mai ales dacă ne doream să slăbim. Indiferent dacă este vorba despre băuturi sau despre alimente solide, nutriÈ›ioniÈ™tii ne atrag atenÈ›ia asupra faptului că ele conÈ›in îndulcitori artificiali (precum aspartan sau sucraloză), arome artificiale È™i tot felul de conservanÈ›i.
Margarina
Până acum câteva decenii, margarina era văzută ca un aliment sănătos. În prezent însă, lucrurile s-au schimbat.
Proteinele din soia
La fel ca È™i în cazul margarinei, È™i despre produsele din soia se credea, până nu demult, că sunt sănătoase.
Laptele procesat
Acest tip de lapte, alături de produsele ce îl conÈ›in, pot fi foarte dăunătoare sănătății. Motivul principal îl constituie faptul că animalele pot fi hrănite cu produse modificate genetic sau pot primi hormoni pentru a da mai multe lapte.
Popcorn de la microunde
Este un alt aliment interzis după vârsta de 30 de ani. Pe de o parte, popcornul special pentru microunde poate fi obÈ›inut din porumb modificat genetic (toxinele conÈ›inute pot creÈ™te riscul apariÈ›iei cancerului). Pe de altă parte, aromele folosite conÈ›in, în general, diacetil, o substanță toxica, ce devine periculoasă dacă este inhalată de multe ori.
Orezul alb
Este considerat de nutriÈ›ioniÈ™ti un aliment cu un indice glicemic mare È™i cu un nivel ridicat de carbohidraÈ›ilor. Acest lucru înseamnă că se poate transforma uÈ™or în zahăr în urma procesării din corpul nostru.
Sursa foto: http://www.academiapacientului.ro/sfaturi-medicale/intoleranta-la-alimente/