Mucenici moldovenesti
Se prepara maiaua astfel: se oparesc 6 linguri de faina cu lapte clocotit, amestecandu-se bine cu o lingura de lemn pentru a nu se face cocoloase. Se lasa sa se racoreasca. Se inmoaie drojdia de bere intr-o ceasca de lapte caldut, in care s-a dizolvat o lingura de zahar. Se amesteca cu faina oparita si se bate pana cand se formeaza basici. Se presara cu faina si se pune la cald sa creasca.
Se rup din acest aluat, bucati care se intind in suluri de grosimea degetului mic. Se impletesc prin rasucire cate doua suluri si se modeleaza in forma de opt. Se aseaza pe tavi si se lasa sa creasca.
Se ung cu ou si se coc la foc potrivit.
Cand se scot de la cuptor, se ung cu miere si se presara cu nuca pisata
Sursa foto: http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201203/w728/mucenici_moldovenesti_31444000.jpg