Salata este recomandată de nutriționiști atât în dieta de slăbire, cât și într-o alimentație normală, pentru că este plină de vitamine, minerale și fibre esențiale bunei funcționări a organismului. Totuși, salata se poate transforma într-o bombă calorică dacă are anumite ingrediente.
Ce să nu pui în salată dacă nu vrei să te îngrași
Bacon - trebuie să lipsească clar din salată, pentru că altfel i-ar aduce 400 de calorii și 30 de grame de grăsime. În plus, baconul foarte procesat are multă sare, grăsimi trans și chiar zahăr.
Crutoane - sunt la fel ca pâinea. Crutoanele îți aduc, pe lângă multe calorii, și grăsimi nesănătoase deoarece ele sunt adeseori prăjite ca să aibă un gust mai bun.
Prăjeli - indiferent că este vorba despre pește, pui, creveți. Toate prăjelile sunt bombe calorice, chiar dacă sunt adăugate în salată. Pentru salată ar trebui să alegi carnea la grătar, cuptor sau fiartă.
Dressinguri cremoase, maioneză - clar nu! Eforturile tale de a te menține la kilogramele dorite vor fi în zadar dacă pui astfel de dressinguri în salată, mai ales cele cumpărate din comerț. Prepară-ți o vinegretă sau un sos de iaurt cu puțină zeamă de lămâie, dacă nu poți consuma salata doar cu ulei.
Brânza - cu măsură. Nu este neapărat o alegere proastă, dar trebuie să ai grijă la cantitate. Porția corectă de brânză este jumătate din cea de carne, maximum 70 de grame pentru telemea și 35 de parmezan, cașcaval sau alte sortimente.
Te-ar putea interesa: 4 trucuri pentru îngrijirea tenului după 30 de ani!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.eva.ro/dietafitness/nutritie/5-solutii-ca-sa-ti-faci-salatele-mai-sanatoase-si-satioase-articol-57589.html