Făina de orez, esențială în bucătăria asiatică, a devenit din ce în ce mai populară în întreaga lume deoarece este mai bogată în minerale, fibre și proteine decât făina din grâu. Mai mult, făina de orez nu are gluten, deci este recomandată pacienților cu intoleranță.
Proprietăți nutritive pentru 100 grame de făină de orez:
- 6 grame proteine;
- 80 gr glucide, din care 0,10 zaharuri;
- 0 grame amidon;
- 1,40 grame lipide;
- 67 mg acizi grași Omega 3;
- 313 mg acizi grași Omega 6;
- 2,60 mg vitamina B3;
- 5,80 mg vitamina B8;
- 4 mg vitamina B9;
- 10 mg Calciu;
- 35 mg Magneziu;
- 98 mg Fosfor;
- 76 mg Potasiu.
Beneficiile făinii de orez pentru sănătate și frumusețe
Are o concentrație mai mare de fibre decât făina din grâu, deci oferă o senzație de sațietate mai rapidă și care durează mai mult timp.
Din cauza conținutului de carbohidrați complecși, care lipsesc din făina de grâu, făina de orez este indicată persoanelor cre au probleme cu glicemia, ea contribuie la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge.
Făina de orez brun are o concentrație și mai mare de colină decât cea din orez alb, iar această substanță ajută la funcționarea corectă a ficatului și la normalizarea concentrației de trigliceride din sânge.
Folosită în produsele cosmetice, făina de orez absoarbe excesul de sebum și formează o barieră de protecție împotriva substanțelor nocive care afectează tenul.
Femeile din Asia folosesc făina de orez în măști pentru ten, iar acestea au rolul de a întârzia apariția ridurilor și petelor pigmentare.
Te-ar putea interesa: Ce să mănânci ca să ai energie, dar și ca să slăbești. Alimente ieftine și gustoase!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.drmax.ro/articole/faina-de-orez-beneficii-proprietati-contraindicatii