În această perioadă, porumbul fiert ar trebui să fie pe mesele fiecăruia dintre noi. Ar trebui să-l consumăm nu doar pe plajă, la mare, ci și când suntem acasă, să-l împărțim cu cei dragi, deoarece are o mulțime de proprietăți benefice pentru organism.
După fierbere, porumbul nu-și pierde proprietățile, din contră, el păstrează vitaminele A și E, esențiale pentru sănătatea ochilor și a inimii, dar și pentru imunitatea noastră. În plus, porumbul fiert conține și acid folic, aminoacizi, fibre; iată ce beneficii are consumul de porumb fiert:
1. Oferă senzație de sațietate
Porumbul fiert nu îngrașă, din contră, conține multe fibre ce ne fac repede sătui și astfel chiar ajută la slăbit.
2. Susține sănătatea ochilor
Din cauza conținutului de vitamina A, porumbul fiert menține o vedere bună.
3. Stimulează memoria
Acest lucru se datorează thiaminei - o substanță care îmbunătățește gândirea și susține funcționarea creierului.
4. Previne apariția cancerului
Studiile au arătat că în porumbul fiert se află criptoxantina, o substanță care împiedică dezvoltarea celulelor canceroase.
Te-ar putea interesa: Trucuri de machiaj pentru situații de criză!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.unica.ro/culinar/reteta-perfecta-de-porumb-fiert-377790