Ajută la detoxifierea organismului, stimulează sistemul imunitar, îmbunătățește vederea, protejează împotriva bolilor cronice, previne formarea tumorilor, împrospătează respirația, reduce riscul apariției malformațiilor congenitale, sunt doar câteva dintre beneficiile ceaiului de pătrunjel.
Ceaiul de pătrunjel are în compoziție numeroase minerale, substanțe nutritive și antioxidanți, fier, vitamina A, vitamina B, vitamina C dar și alți compuși activi. Atenție! Nu se recomandă femeilor însărcinate, persoanelor cu afecțiuni renale sau celor care utilizează medicamente pentru subțierea sângelui.
Iată principalele beneficii ale ceaiului de pătrunjel:
1. Elimină stresul respirator - ceaiul de pătrunjel este foarte recomandat persoanelor care suferă de astm sau alte afecțiuni respiratorii. Betacarotenul are legătură directă cu scăderea riscului de astm bronșic, în timp ce restul compușilor de combatere a infecției pe care îi conține ceaiul ajută la neutralizarea infecției bacteriene care provoacă congestia.
2. Întărește imunitatea - concentrația puternică de vitamina C și Vitamina A din acest ceai îl fac un stimulent puternic. Vitamina C sprijină producerea de celule albe din sânge și poate acționa ca un antioxidant, protejând organismul împotriva unui număr de boli cronice, cum ar fi: bolile cardiace sau diabetul.
3. Îmbunătățește circulația - fiind bogat în fier, ceaiul de pătrunjel reprezintă o modalitate excelentă de a îmbunătăți circulația în organism și de a preveni apariția anemiei. Fierul are un rol important în producerea de celule roșii din sânge ce contribuie la aducerea sângelui oxigenat către celule pentru o bună funcționare. De asemenea, conținutul ridicat de calciu pe care îl are ceaiul de pătrunjel ajută organismul să rețină mai bine fierul, ajutând în continuare la ameliorarea diferitelor probleme circulatorii.
4. Îmbunătățește vederea - vitamina A este nutrientul cheie pentru sănătatea generală a organismului, acționează ca un antioxidant și este foarte benefică pentru sănătatea ochilor. Vitamina A este derivată din betacarotenul găsit în pătrunjel și poate preveni stresul oxidativ din ochi, scăzând riscul de apariție cataractei și prevenind degenerarea maculară.
Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://a1.ro/lifestyle/health/dieta-cu-patrunjel-slabesti-in-4-zile-peste-3-kilograme-ce-trebuie-sa-faci-id812051.html