O ceașcă de cafea pe zi oferă energie instant, dar poate preveni sau ține sub control și o serie de afecțiuni. Studiile au arătat că această băutură este cea mai bună pentru a încetini îmbătrânirea, dar pentru a te bucura toate beneficiile ei, trebuie să o consumi neagră.
Cafeaua, consumată regulat, reduce riscul de apariție a bolilor cardiovasculare, a diabetului de tip 2, precum și a bolilor degenerative asociate cu înaintarea în vârstă. Pentru ca toate aceste beneficii, și multe altele, să se mențină este important să știi ce pui dimineața în cafea.
Din păcate, dacă pui zahăr sau frișcă în cafea, anulezi toate beneficiile ei. Cercetările au arătat că zahărul în cafea duce, în timp, la îmbătrânirea pielii, produce inflamații, crește riscul diabetului și a bolilor cardiovasculare. Un studiu realizat pe 430.000 de persoane și publicat în International Journal of Cancer, a arătat că zahărul adăugat în cafea crește riscul de cancer intestinal și de esofag și accelerează îmbătrânirea celulară.
Citește și: Schimbări mărunte ale stilului de viață care te vor face mai fericit!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://9vremparinti.ro/10-beneficii-ale-cafelei-negre-pentru-sanatate/