Puzzle-urile se numără printre cele mai educative jucării pe care le pot folosi chiar È™i copiii de 1 an. Potrivit experÈ›ilor, atunci când se joacă cu puzzle, un copil îÈ™i dezvoltă, în special, 3 abilități:
1. Motorii
Vorbim despre coordonarea mână-ochi, motricitatea fină È™i motricitatea grosieră care se dezvoltă atunci când cel mic È›ine în mână È™i roteÈ™te piesele până se potrivesc. Copiii de vârstă mai mică se pot juca cu puzzle-uri de lemn, ce au piese mai voluminoase.
2. Cognitive
Prin completarea unui puzzle, copiii vor înÈ›elege mai bine lumea din jurul lor, vor învăța forme È™i îÈ™i vor exersa gândirea critică È™i abilitatea de a găsi soluÈ›ii, deoarece trebuie să unească piesele pentru a obÈ›ine o imagine, dar È™i să găsească o anumită strategie de rezolvare.
3. Socio-emoționale
Copiii învață să aibă răbdare, să îÈ™i seteze obiective È™i să ducă la bun sfârÈ™it ceea ce au început. În cazul puzzle-urilor mai mari, copiii pot învăța È™i munca în echipă.
Citește și: Mituri despre dietă pe care trebuie să le cunoști!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://www.ele.ro/mamici/stiri-mamici/ce-beneficii-aduce-jocul-de-tip-puzzle-in-dezvoltarea-copilului-tau-64837 ://totuldespremame.ro/copilul-tau/activitate-si-joaca/puzzle-urile-ajuta-la-dezvoltarea-capacitatilor-intelectuale-ale-copiilor-o-varianta-ideala-comunicarea-cu-parintii