Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Åžtiri È™i evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
SANATATE
Adaugat: 19 Iulie 2017

 

      Ideea eliminării complete a carbohidraÅ£ii din dietă nu este una tocmai benefică pentru organism întrucât nu toÅ£i carbohidraÅ£ii favorizează depunerile de grăsime.

      Se pare că unii dintre carbohidraÈ›i chiar ajută la pierderea kilogramelor în plus. Iată care sunt principalii:

Orz

      Fiind o cereală integrală, orzul poate creÅŸte nivelul hormonilor asociaÅ£i cu senzaÅ£ia de saÅ£ietate. Boabele de orz fierte pot modifica bacteriile din flora intestinală, ceea ce îÅ£i poate accelera metabolismul. De asemenea această cereală bogată în fibre poate atenua senzaÅ£ia de foame. PoÅ£i include orzul la micul dejun, în salate, supe sau chiar în produse de patiserie!

Popcorn

      ÎnlocuieÅŸte chipsurile cu popcorn data viitoare când ai chef de o mică gustare (evident, nu popcorn-ul la pliculeÅ£e din comerÅ£ ce conÅ£in aditivi si conservanÅ£i, ci popcorn-ul realizat simplu din boabele de porumb fără arome nenaturale). Într-un studiu care a comparat senzaÅ£ia de saÅ£ietate pe termen scurt, experÅ£ii în sănătate au descoperit că majoritatea voluntarilor au raportat o senzaÅ£ie mai puÅ£in accentuată de foame după ce au consumat popcorn. Dacă resimÅ£i mai puÅ£in senzaÅ£ia de foame, vei avea tendinţă să mănânci mai puÅ£in, deci mai puÅ£ine calorii!

Quinoa

     Această super cereală conÅ£ine de aproape două ori mai multe fibre ca celelalte, iar nutrienÅ£ii săi sunt eliberaÅ£i mai încet în sânge, menÅ£inând nivelul glicemiei sub control ÅŸi accelerând metabolismul. De asemenea, în comparaÅ£ie cu alte alimente modificate pentru a nu conÅ£ine gluten, quinoa este de ajutor la dietă.

Năut prăjit

      Năutul ar trebui să se afle în capul listei tale când vine vorba de gustări, datorită conÅ£inutului ridicat de proteine ÅŸi fibre. Un consum regulat de leguminoase – o familie de legume care include năutul, fasole, mazărea ÅŸi lintea – poate preveni mâncatul excesiv ÅŸi poate Å£ine sub control greutatea. Amestecă năutul hidratat cu o lingură de ulei de măsline ÅŸi condimente ÅŸi coace-l timp de 40 de minute la cuptor!

Cartofi dulci

      Păstrează la îndemână aceste legume pentru momentele în care ai poftă de carbohidraÅ£i ÅŸi de ceva dulce.Un cartof dulce mediu conÅ£ine aproape 27 de grame de cabohidraÅ£i ÅŸi poate creÅŸte nivelul adiponectinei, un hormon care reglează glicemia ÅŸi accelerează metabolismul. În plus, nu conÅ£in grăsimi ÅŸi au mai puÅ£in calorii ÅŸi sodiu decât cartofii clasici.

Biscuiţi din secară integrală

      Când ai poftă de carbohidraÅ£i iată ce ar trebui să mănânci pentru a-Å£i Å£ine sub control pofta de mâncare: biscuiÅ£i din secară. AceÅŸtia au un conÅ£inut ridicat de fibre ÅŸi puÅ£ine grăsimi. Pâinea din secară integrală este printre cele mai eficiente metode de regla glicemia ÅŸi pofta de mâncare. Consumul cerealelor integrale reduc  circumferinÅ£a taliei ÅŸi  procentul de grăsime abdominală. Cereale integrale la micul dejun

      Cerealele integrale ÅŸi micul dejun sunt o combinaÅ£ie câÅŸtigătoare! Acestea un conÅ£inut scăzut de grăsimi ÅŸi conÅ£in multe fibre – secretul unei talii de viespe.  Persoanele care consumă mai multe cereale integrale au un indice de masă corporal mai mic ÅŸi un procent redus de grăsime abdominală.

Iaurt grecesc

      DeÅŸi acest produs lactat nu pare a fi un carbohidrat tipic, zaharurile naturale din lapte (carbohidraÅ£i cimpli) ar putea fi un motiv de îngrijorare, dar nu ar trebui. Această gustarea cremoasă te poate ajuta să scapi de kilogramele nedorite. Cercetătorii au descoperit că iaurtul grecesc (alături de o dietă cu puÅ£in calorii) poate reduce indicele de masă corporală ÅŸi procentul de grăsime corporală. Grăsimile sănătoase ÅŸi proteine pot preveni scăderea nivelului glicemiei, ceea ce va Å£ine pofta de dulce la distanţă.

Fulgii de ovăz

      Fulgii de ovăz sunt o opÅ£iune bună în diete. CarbohidraÅ£ii complecÅŸi nu conferă doar senzaÅ£ie de saÅ£ietate, ci ÅŸi multă energie. Fii atenti la tipul de fulgi de ovăz , alege variantele bio fără îndulcitori ÅŸi arome. PoÅ£i folosi scorÅ£iÅŸoară, unt de migdale sau zahăr de cocos pentru aromă.

Orezul brun

      Orezul brun este un aliment hrănitor cu un aport de doar circa 100 calorii la 100 grame. Orezul brun furnizează organismului nutrienÅ£i precum magneziu, fosfor, vitaminele B1, B3 si B6, fier, zinc, proteine ÅŸi fibre – care contribuie la reglarea senzaÅ£iei de foame.

 

 

 

Sursa foto: https://www.elle.ro/health-diet/cei-mai-buni-carbohidrati-pentru-slabit-si-retete-pe-care-sa-le-incerci-473632/

 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee
Nu toate produsele naturale au beneficii asupra tenului.
 
EDAMAME: Trei lucruri importante pe care să le știi despre ele
Boabele tinere de soia sunt foarte gustoase și au o mulțime de benef...
 
Beneficiile acupuncturii asupra sănătății organismului
O procedură specifică medicinei chinezești ce poate face minuni pen...
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama
Procesul de îmbătrânire este firesc, dar el poate fi încetinit. ...
 
Trei reguli simple pentru ca tenul să arate mai tânăr după 40 de ani
Sunt câteva lucruri simple ca, în cazul în care ai trecut de 40 de ...
 
Sosul de soia: Proprietăți și mod corect de utilizare
Sosul de soia este nelipsit din bucătăria asiatică, el dă o savoar...
 
 Opt obiceiuri sănătoase în sarcină
Sarcina este o perioadă minunată, dar plină de schimbări pentru fe...
 
Cinci pași simpli prin care vei deveni mai atrăgătoare
Iată ce obiceiuri să ai dacă vrei să fii mai atrăgătoare în 21 ...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Un medic spune cum să ne ferim de toxiinfecțiile alimentare în această perioadă

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Ți se pare că pielea ta arată mai bătrână decât ar trebui? Iată din ce cauze

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Reduceri la biletele TAROM până pe 7 mai, pentru călătorii între 15 mai și 30 iunie

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL MARAMURES
 
Primăria Cavnic oferă gratuit un teren tinerilor care vor să își deschidă un service auto

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VASLUI
 
A fost aprobat proiectul Secției de îngrijiri paliative din cadrul SJU Vaslui

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0