Clătitele sunt pe gustul tuturor pentru că pot fi preparate atât ca desert, cât și ca un aperitiv delicios cu brânză de capră și jambon. Iată câteva trucuri pentru a obține cele mai bune clătite:
1. Folosește produse de calitate
Spre exemplu, optează pentru lapte integral nu degresat, ouă proaspete și de țară dacă se poate, iar făina să fie superioară și dată prin sită.
2. Fă o compoziție fără cocoloașe
După ce ai cernut făina, adaugă laptele și amestecă energic cu un tel.
3. Adaugă savoare
Încearcă și alte variante de a umple clătitele, nu doar gem/ciocolată sau brânză/jambon. Pentru cele sărate alege avocado, brânză de capră, rondele de roșii, ouă, etc. La cele dulci poți încerca diferite fructe: portocale, mere, fructe confiate cu brânză dulce.
4. Schimbă ingredientele
În loc să folosești doar lapte, pune 3/4 lapte și 1/4 cidru sau bere, clătitele vor fi mai fine și mai ușoare.
5. Lasă aluatul să se odihnească
Dacă lași aluatul să se odihnească 30 de minute sau o oră, la temperatura camerei, va deveni mai pufos. Dacă nu ai timp suficient pentru asta, adaugă laptele călduț atunci când prepari.
Te-ar putea interesa: Cauze surprinzătoare ale migrenelor!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.kfetele.ro/cu-ce-se-poate-inlocui-apa-minerala-din-clatite-asa-ca-nu-va-simtiti-vinovati-daca-desertul-vostru-este-o-clatita-20182631