Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, pentru că este prima doză de nutrienți pe care îi primește organismul după o perioadă mai lungă în care și-a consumat energia sau nu a primit-o. Dacă vrei să diversifici ceea ce consumi la micul dejun, poți oricând să optezi pentru cereale, spre exemplu.
Fulgii de ovăz au fost studiați de specialiști care au decis că sunt cei mai buni pentru consum matinal. Departamentul pentru Agricultură din SUA a atras atenția asupra fulgilor de ovăz din cauza conținutul lor de carbohidrați care dau energie pentru întreaga zi. În plus, ovăzul se mai remarcă prin conținutul de fier, magneziu, potasiu, zinc și vitamine din complexul B.
Pentru a fi ușor inclus în alimentație, ovăzul poate fi combinat și o mulțime de ingrediente. Spre exemplu, poți să fierbi fulgii de ovăz sau tărâțe de ovăz în lapte și să faci un desert minunat adăugând fructe proaspete sau uscate. Mai poți pune semințe, miere, cacao sau scorțișoară.
Dacă vrei un mic dejun rece, potrivit pentru zilele toride de vară, amestecă fulgii de ovăz cu fructe mărunțite și iaurt grecesc și lasă la frigider, iar a doua zi bucură-te de o masă rapidă, gustoasă și răcoritoare.
Te-ar putea interesa: Alimente care conțin mai mult zahăr decât crezi!
Urmărește-ne pe Facebook dacă vrei să fi la curent cu cele mai interesante știri!
Sursa foto:https://phonline.ro/5-retete-cu-fulgi-de-ovaz-pentru-micul-dejun-simple-sanatoase-si-gustoase-1698149103/