Merele se numără printre fructele minune, deoarece au o mulțime de beneficii. În această perioadă, ele se găsesc peste tot și, în plus, chiar din producția țării noastre, de aceea este bine să profităm și să preparăm cu ele tot felul de deserturi și, de ce nu, conserve pentru iarnă.
Știați că merele conțin 25% aer? Motivul pentru care ele plutesc în apă se datorează acestui aspect: sunt mai puțin dense decât apa, deoarece 25% din volumul lor este aer.
Mai știați că plăcinta de mere nu este tradițional americană? Acest desert delicios este, de fapt, european. Prima rețetă de plăcintă cu mere a venit din Anglia cu sute de ani în urmă. Mai mult, majoritatea felurilor de mere nici măcar nu sunt originare din America de Nord.
Rețetă compot de mere aromat
Ingrediente: 100 grame unt nesărat; 750 mere Granny Smith, decojite, curățate de coajă și tăiate mărunt; 100 grame zahăr pudră; 1 păstaie de vanilie despicată; scorțișoară, apă.
Preparare: Untul se pune într-o cratiță și se lasă la topit. Se adaugă merele, zahărul și păstaia de vanilie. Se gătesc merele până când se obține o compoziție legată, circa 30 de miute, la foc mic, amestecând din când în când. Mai apoi se adaugă apa, se mai lasă puțin pe foc, se pune și scorțișoara și se servește cald.
Te-ar putea interesa: Ce cercei să porți la o Little Black Dress!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://gsd.protv.md/lifestyle/compot-de-mere-proaspete-aromat-cu-lamaie-si-scortisoara---2522286.html