Poți să obții o friptură delicioasă, dacă folosești o marinadă corespunzătoare. Rolul acesteia este de a frăgezi carnea și de a oferi savoare. Trebuie însă să ai grijă cum tai carnea, ca și grosime și să ai în vedere cu ce o servești, ca să știi ce anume pui în marinadă.
Carnea se marinează din mai multe motive, în principal pentru că dă un gust mi bun și o textură deosebită. Spre exemplu, poți opta pentru o combinație de vin roșu, sos de soia, ulei de măsline, usturoi proaspăt, ceapă albă, rozmarin, sare și piper. Amesteci toate ingredientele într-un bol, pisezi usturoiul și ceapa o tai julienne.
După prepararea marinadei, pune carnea porționată într-o pungă resigilabilă, adaugă marinada și lasă la frigider, dar nu mai mult de 2 ore. Dacă trece mai mult timp, friptura își poate pierde gustul natural. Poți să o prepari fie la cuptor, fie pe grătar.
Te-ar putea interesa: 4 alimente care vor contribui la frumusețea tenului!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.kfetele.ro/cea-mai-buna-marinada-pentru-carnea-de-miel-face-minuni-la-friptura-16908034