Iaurtul grecesc se poate introduce în dieta zilnică în nenumărate feluri, fie în smoothie-uri, fie într-un sos ori amestecat cu ovăz È™i lăsat peste noapte, sau ca desert combinat cu fructe.
DiferenÈ›a dintre iaurtul grecesc È™i cel normal este că trece printr-un proces de strecurare în vederea înlăturării zerului, un lichid cu conÈ›inut ridicat de lactoză. Lactoza este un zahăr natural, deci iaurtul grecesc are mai puÈ›in zahăr decât celelalte tipuri de iaurt.
Sfatul nutriționiștilor legat de iaurtul grecesc, pentru a beneficia de toți nutrienții, vitaminele și mineralele pe care le conține, este să se consume iaurtul grecesc tradițional, nu cel cu un conținut scăzut de grăsimi.
Trei motive să consumi iaurt grecesc mai des
1. Bogat în proteine - față de alte iaurturi, cel grecesc conÈ›ine cele mai multe proteine. Proteina este responsabilă de transportul oxigenului în întregul corp, de construcÈ›ia, reparaÈ›ia È™i menÈ›inerea masei musculare È™i ajută la obÈ›inerea unei stări de saÈ›ietate mai rapid.
2. Sursă de calciu - doar 100 de grame de iaurt pot conÈ›ine 153 mg de calciu, adică 15% din DZR. Calciul construieÈ™te È™i menÈ›ine sănătatea oaselor, dinÈ›ilor, ajută la coagularea sângelui È™i susÈ›ine funcÈ›iile nervoase.
3. Probiotice - iaurtul grecesc este excelent pentru sănătatea intestinului. Studiile arată că un consum constat de iaurt este asociat cu reducerea masei de grăsime viscerală È™i cu modificările pozitive în microbiomul intestinal.
Te-ar putea interesa: Cinci sfaturi simple de urmat dacă ai stimă de sine scăzută!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://gastropedia.ro/recipe-items/sos-cu-iaurt-si-mirodeni/