Tort franțuzesc
Ingrediente:
Pentru blat: 160 g unt • 160 g zahăr • 4 ouă • 160 g migdale • 160 g ciocolată • 80 g făină • coajă rasă de lămâie • un vârf de linguriță de cuiÈ™oare È™i unul de scorÈ›iÈ™oară.Pentru umplutură: 300 g friÈ™că • dulceață de viÈ™ine
Mod de preparare:
Se freacă spumă untul, se adaugă treptat zahărul și cele 4 gălbenușuri.
Când amestecul a devenit o cremă crescută, se adaugă migdalele pisate È™i necurățate, putină coajă rasă de lămâie, un vârf de linguriță de cuiÈ™oare pisate È™i unul de scorÈ›iÈ™oară, apoi ciocolata rasă, făina si cele 4 albuÈ™uri bătute spumă.
Această compoziÈ›ie se împarte în două părÈ›i egale È™i se coc două blaturi în tăvi unse bine cu unt È™i presărate cu făină, la foc mic, timp de 30 de minute.
După ce se răcesc, se unge primul blat cu jumătate din cantitatea de frișcă, se adaugă al doilea blat și se ornează cu frișcă și dulceață de vișine.
Sursa foto: Facebook.com