Pătrățele cremoase cu lămâie
Ingrediente:
Pentru blat
• 1 cană făină
• 1/4 cană zahăr pudră
• 1/4 linguriță sare
• 100 g unt nesărat, rece
Pentru crema de lămâie:
• 2/3 cană suc proaspăt de lămâie (de la aproximativ 6 lămâi verzi – lime)
• 1+1/4 cană zahăr tos
• 1/4 cană făină
• 4 ouă
• 2 linguriÈ›e de coajă rasă de lămâie verde
• colorant alimentar verde (suficient pentru a produce culoarea verde dorită)
zahăr pudră pentru servire
Mod de preparare:
PreîncălziÈ›i cuptorul la 180 de grade.
Pentru a face blatul, combinaÈ›i într-un bol zahărul pudră, făina È™i sarea. AdăugaÈ›i bucățele mici de unt È™i amestecaÈ›i cu mâna până obÈ›ineÈ›i o textură granulată asemănătoare cu cea a mălaiului. CompoziÈ›ia obÈ›inută se coace într-o tavă unsă pentru aproximativ 20-25 minute, până devine aurie.
Pentru a face crema, amestecaÈ›i într-un castron zahărul tos È™i făina. AdăugaÈ›i ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare adăugare. Apoi adăugaÈ›i sucul de lămâi, coaja rasă de lâmâi È™i colorant alimentar verde suficient pentru a produce culoarea dorită verde (dar nu foarte mult). OmogenizaÈ›i bine. Se toarnă crema peste blatul fierbinte È™i se mai coace 20 de minute.
Se lasă să se răcească complet în tavă înainte de a fi tăiată în pătrate È™i pudrată.
Sursa foto: http://baby.unica.ro/wp-content/uploads/2013/03/lime-green-squares-300x225.jpg