Piersici umplute cu crema
Pentru aluat: • 500 g făină • 250 ml smântână • 2 ouă • 100 g zahăr • 50 g unt • 1 praf de copt • coaja de la o lămâie
Pentru cremă: • 200 g unt • 150 g zahăr • 100 g nuci măcinate • 2 ouă • 30 g cacao • 30 ml rom • 2 linguri lapte (sau 30 ml apă) • 1 pacheÈ›el zahăr vanilat
Mod de preparare
Aluatul: într-un castron, se amestecă zahărul, untul, smântâna, ouăle, praful de copt È™i coaja de lămâie, apoi se încorporează făina È™i se frământă totul 4-5 minute. Din aluatul obÈ›inut se ia aproximativ 1/4, se întinde pe masa presărată cu făină È™i se modelează un sul cu diametrul de 2 cm, care se taie în bucăți de aproximativ 2-3 cm.
Din fiecare bucată de aluat se formează biluÈ›e care se aÈ™ază în tava presărată cu făină, cu o distanță de 3-4 cm între ele. Se coc aproximativ 20-25 de minute la foc mic (nu trebuie să se rumenească foarte tare). După coacere, se lasă să se răcească, apoi se scobesc uÈ™or la bază cu o linguriță, se umplu cu cremă È™i se lipesc câte două, formând câte o piersică.
Pentru a părea cât mai naturale, piersicile se colorează. Pentru a obÈ›ine culoarea roz, se fierb câteva felii de sfeclă roÈ™ie. Pentru culoarea verde, se fierb frunze de spanac. Se pot folosi È™i culori alimentare.
Piersicile se trec cu partea bombată prin lichidul colorat (cât să se ude puÈ›in) È™i apoi prin zahăr. După ce se usucă puÈ›in, se pun pe un platou sau în fructieră.
Crema: se amestecă untul, cacaua, zahărul È™i ouăle, apoi se încorporează nucile măcinate, laptele È™i romul. Dacă amestecul obÈ›inut nu este suficient de tare, se adaugă o parte din compoziÈ›ia rămasă prin scobirea piersicilor. Se amestecă totul bine.
Sursa foto: http://baby.unica.ro/wp-content/uploads/2013/03/shutterstock_67782100-300x200.jpg