Miniclătite din sfeclă roșie
Ingrediente:
• 1 cană de făină albă
• 3/4 cană făină de grâu integrală
• 3 linguri de zahăr brun
• 1 lingură praf de copt
• 1/2 linguriță de sare se mare nerafinată
• 2 sfecle medii, coapte È™i făcute piure (aproximativ 3/4 cană)
• 1+1/4 cană de lapte
• 1/3 cană de iaurt simplu grecesc
• 1 ou mare
• 3 linguri de unt nesărat, topit
• 1 linguriță de extract de vanilie
Mod de preparare: PuneÈ›i primele 5 ingrediente într-un vas, restul în alt vas È™i amestecaÈ›i-le cu un tel. AdăugaÈ›i primele ingrediente uscate peste celelalte È™i continuaÈ›i să amestecaÈ›i până veÈ›i obÈ›ine un aluat de consistență medie. Într-o tigaie mică de clătite, unsă, puneÈ›i 2 linguri din amestec È™i coaceÈ›i la foc mediu aproximativ 3 minute pe fiecare parte.
Sugestie servire: puteți folosi miere, sirop de arțar, unt, sos de zmeură.
Sugestie păstrare: le puteÈ›i pune în punguÈ›e È™i congela (se pot È›ine pe o perioadă de până la 3 luni)
Sursa foto: http://baby.unica.ro/wp-content/uploads/2013/03/Beet-Pancakes-300x225.jpg