Supă-cremă de dovleac
Ingrediente:
• 500 g dovleac
• 3 căței de usturoi
• 1 ceapă
• 30 g de unt
• 500 ml supă de pui
• 150 ml lapte
• 3 vârfuri de cuÈ›it nucÈ™oară
• 1/2 linguriță piper alb
• 1 linguriță sos de soia
• sare, piper
pentru ornat: semințe dovleac, sos soia
Mod de preparare:
Curățati dovleacul È™i tăiaÈ›i-l cubuleÈ›e, zdrobiÈ›i usturoiul È™i tocaÈ›i mărunt ceapa. Toate acestea le sotaÈ›i puÈ›in în unt È™i apoi adăugaÈ›i supa de pui, sare, piper, nucÈ™oară È™i sos soia. FierbeÈ›i până ce dovleacul s-a înmuiat bine, opriÈ›i focul È™i după ce s-a răcorit puÈ›in, mixaÈ›i bine. AdăugaÈ›i laptele până ajungeÈ›i la consistenÈ›a dorită È™i mai fierbeÈ›i pentru câteva minute.
Se servește cu crutoane.
Sursa foto: baby.unica.ro