Mini-tarte cu kiwi și ciocolată
Ingrediente:
• 4 kiwi
• 125 g unt moale
• 80 g zahăr
• 1 ou
• 250 g făină
• 200 g smântână
• 200 g ciocolată
• 2 gălbenuÈ™uri
Mod de preparare:
FaceÈ›i un aluat din făină, 1 ou, zahăr È™i unt È™i lăsaÈ›i-l acoperit în frigider pentru jumătate de oră.
Pentru compoziÈ›ie, încălziÈ›i într-o crăticioară, la bain-marie, smântâna, adăugaÈ›i ciocolata È™i È›ineÈ›i la foc mic până aceasta se topeÈ™te. LăsaÈ›i să se răcească È™i încorporaÈ›i bine È™i cele două gălbenuÈ™uri.
PreîncălziÈ›i cuptorul la 180 0C.
În mini-forme pentru tarte, unse cu unt È™i tapetate cu făină, încercaÈ›i să întindeÈ›i părÈ›i din aluat (atât pe fundul cât È™i pe pereÈ›ii formei), aproximativ de un deget grosime. PuneÈ›i peste aluat compoziÈ›ie, până la nivelul superior È™i daÈ›i la cuptor pentru 25-30 minute. Umplutura va fi încă moale la scoaterea din cuptor astfel încât trebuie s-o lăsaÈ›i la răcit È™i apoi cam 2 ore la frigider până se întăreÈ™te. La servire, adăugaÈ›i deasupra felii de kiwi.
Sursa foto: unica.ro