Bezele cu migdale
Ingrediente:
• 6 albuÈ™uri de ou
• 1 praf sare
• 300 g zahăr pudră
• 1 plic zahăr vanilat
• migdale, câteva linguri
Mod de preparare:
PreîncălziÈ›i cuptorul la 100 0C.
Într-un bol mare, de preferat nu din plastic, puneÈ›i albuÈ™urile (care au fost È›inute în prealabil la temperatura camerei) È™i începeÈ›i să le bateÈ›i cu telul sau un mixer, începând la viteză mică È™i mărind-o treptat. AdăugaÈ›i praful de sare È™i bateÈ›i până albuÈ™urile încep uÈ™or să se întărească, apoi zahărul vanilat È™i zahărul, puÈ›in câte puÈ›in. Când amestecul ajunge la o consistență spumoasă È™i tare, cu ajutorul unei linguri aÈ™ezaÈ›i bezelele într-o tavă unsă È™i tapetată cu hârtie de copt. AdăugaÈ›i o midgală în mijloc È™i daÈ›i apoi la cuptor pentru aproximativ o oră È™i jumătate la foc mediu, până devin crocante. Cu ajutorul unei linguri de lemn păstraÈ›i uÈ™a cuptorului întredeshisă pe timpul coacerii. După ce opriÈ›i focul lăsaÈ›i bezelele să se răcească în cuptor È™i abia apoi le scoateÈ›i de pe hârtie.
Sursa foto: http://baby.unica.ro/wp-content/uploads/2013/04/bezele-migdale-300x210.jpg