Brioșe cu mălai și ciocolată
Ingrediente:
• 100 g făină
• 100 g mălai
• 100 g unt
• 90 g zahăr
• 60 g ciocolată neagră (cuburi mici)
• 30 g zahăr din trestie (brun)
• 15 g cacao
• 150 ml lapte
• 2 ouă mari
• 1 pachet de drojdie
• 1 plic de zahăr vanilat • puÈ›ină sare
Mod de preparare:
Într-un bol puneÈ›i untul È™i frecaÈ›i-l cu zahărul alb È™i brun. Separat bateÈ›i ouăle cu furculiÈ›a È™i adăugaÈ›i-le puÈ›in câte puÈ›in peste untul frecat.
În alt vas amestecaÈ›i făina È™i mălaiul cu praful de copt, drojdia, adăugaÈ›i cacao, zahărul vanilat È™i sarea. TurnaÈ›i laptele peste, amestecând continuu. OmogenizaÈ›i această compoziÈ›ie cu cea din bol È™i aluatul obÈ›inut îl turnaÈ›i în formele de brioÈ™e în care aÈ›i pus hârtie de copt astfel: puneÈ›i în formă numai până la jumătate, presăraÈ›i bucățele de ciocolată , apoi iar aluat È™i deasupra puneÈ›i cubuleÈ›e de ciocolată. IntroduceÈ›i la cuptor È™i coaceÈ›i la 200 0C pentru 15 minute. Se pot servi calde sau reci.
Sursa foto: http://baby.unica.ro/wp-content/uploads/2013/04/briose-cu-malai-sicioco-300x210.jpg