Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Åžtiri È™i evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 17 Septembrie 2018

      Alimentele nu se păstrează doar la congelator sau la frigider. Mirosul adevărat, gustul autentic È™i textura intactă a produselor se pot păstra timp îndelungat prin mai multe metode de conservare. Iată câteva variante eficiente pentru a păstra alimentele:

 

      Conservarea cu ulei. Această metodă a fost descoperită încă din timpul civilizaÈ›iilor etrusce È™i romane. Tehnica permite păstrarea vitaminelor È™i a nutrienÈ›ilor pentru o perioadaă destul de lungă de timp. În plus, uleiul protejează foarte bine de bacterii È™i microorganisme, păstrând alimentele nealterate. Acest proces are avantajul de a se potrivii majorității produselor: de la carne È™i peÈ™te, la legume.

 

      Conservarea în oÈ›et. Ceapa, castraveÈ›ii, gogoÈ™arii È™i morcovii se conservă foarte bine dacă sunt puÈ™i în oÈ›et. Inconvenientul este că procesul necesită o mare cantitate de sare adăugată, iar gustul se schimbă uÈ™or, însă adăugarea ierburilor aromate È™i a condimentelor contribuie la păstrarea savorii alimentelor.

 

      Ambalarea în vid. Oxigenul este principalul factor care duce la degradarea alimentelor È™i oxidarea grăsimilor, astfel că tehnica de vacuum este o variantă bună de conservare. Aparatul cu care se realizează procesul este accesibil la preÈ›, iar riscul de alterare a alimentelor scade de aproximativ patru ori. După vidare, produsele trebuie păstrate la frigider.

 

      Afumarea. Una dintre cele mai vechi tehnici de conservare, apărută odată cu descoperirea focului. Prin acest procedeu se îmbunătățeÈ™te foarte mult savoarea alimentelor. Cele mai frecvente produse supuse afumării sunt cârnaÈ›ii, carnea, peÈ™tele, brânzeturile dar È™i anumite legume.

 

      Deshidratarea. Cel mai sănătos mod de a conserva un aliment fără a-i modifica substanÈ›ele hrănitoare este deshidratarea, adică îndepărtarea apei din componență. Aceasta este una dintre cele mai eficiente tehnici de păstrare a alimentelor, acestea putând să se conserve nealterate de la luni, până la ani de zile.

 

      Conservarea cu zahăr. O metodă destinată fructelor, dar care se poate folosi È™i pentru anumite tipuri de carne. Vechii egipteni foloseau mierea în procesul de mumificare. Zahărul are proprietatea de a preveni ca microorganismele să se reproducă È™i păstrează aroma originală a alimentelor pentru mult timp.

 

      Conservarea cu sare. Se foloseÈ™te cu precădere în conservarea cărnii. Aceasta nu numai că îÈ™i meÈ›ine aroma È™i gustul, dar devine È™i mult mai fragedă, prin urmare mai uÈ™or de pregătit.

 

      Conservarea în untură. În zilele noastre se întâlneÈ™te mai des la sate, È™i este destinată exclusiv conservării cărnii È™i a peÈ™telui. Metoda presupune ca produsele să fie fierte sau prăjite înainte de a se acoperi integral cu untură sau grăsime topită. Alimentele capătă un gust deosebit, pot rezista până la maximum jumătate de an, dar trebuie avut grijă ca temperatura să fie una scăzută.

 

 

Sursa foto: //www.pargourmandise.fr/conserver-ses-aliments/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee
Nu toate produsele naturale au beneficii asupra tenului.
 
EDAMAME: Trei lucruri importante pe care să le știi despre ele
Boabele tinere de soia sunt foarte gustoase și au o mulțime de benef...
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama
Procesul de îmbătrânire este firesc, dar el poate fi încetinit. ...
 
Beneficiile acupuncturii asupra sănătății organismului
O procedură specifică medicinei chinezești ce poate face minuni pen...
 
Trei reguli simple pentru ca tenul să arate mai tânăr după 40 de ani
Sunt câteva lucruri simple ca, în cazul în care ai trecut de 40 de ...
 
Sosul de soia: Proprietăți și mod corect de utilizare
Sosul de soia este nelipsit din bucătăria asiatică, el dă o savoar...
 
 Opt obiceiuri sănătoase în sarcină
Sarcina este o perioadă minunată, dar plină de schimbări pentru fe...
 
Cinci pași simpli prin care vei deveni mai atrăgătoare
Iată ce obiceiuri să ai dacă vrei să fii mai atrăgătoare în 21 ...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Un medic spune cum să ne ferim de toxiinfecțiile alimentare în această perioadă

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Ți se pare că pielea ta arată mai bătrână decât ar trebui? Iată din ce cauze

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Dâmbovicioara, comoara de pe culoarul Rucăr-Bran

» 01 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VASLUI
 
A fost aprobat proiectul Secției de îngrijiri paliative din cadrul SJU Vaslui

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TELEORMAN
 
Fostul prefect al Teleormanului candidează pentru funcția de primar al Municipiului Alexandria

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0