Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 10 Septembrie 2018

Comentarii 0 Comentarii

      Uleiul de măsline este delicios mai ales în salate, dar și în alte preparate. Pentru cei care sunt fani ai uleiului de măsline, există câteva rețete care îl vor face și mai aromat, iar ingredientele sunt simple și sănătoase.

 

      Uleiul de măsline este un ingredient de bază în bucătăria mediteraneană, despre care se știe că este benefică pentru sănătatea inimii. Cele mai banale preparate vor deveni adevărate opere culinare dacă le dăm un plus de savoare cu ulei de măsline aromatizat.

 

      Ulei de măsline aromatizat cu coajă de lămâie. Avem nevoie de trei sferturi de cană de ulei de măsline și coaja de la o lămâie. Atenție! Coaja se curăță, nu se răzuie. Se pun uleiul și coaja de lămâie într-o oală la foc mic și se lasă 20 de minute, timp în care se amestecă din când în când. Se scoate coaja de lămâie și se strecoară uleiul într-un recipient curat și bine uscat, în care se pot pune câteva coji de lămâie pentru decor. Se lasă în frigider timp de două săptămâni.

 

      Ulei de măsline cu ierburi aromate. Avem nevoie de trei sferturi de cană de ulei de măsline, un pumn de ierburi aromate (rozmarin, salvie, fenicul). Se spală și se usucă ierburile, după care se pun într-o oală la foc mic împreună cu uleiul, se amestecă din când în când. La final, se strecoară uleiul și pentru decor se poate folosi o crenguță uscată de verdeață.

 

      Ulei de măsline cu chili. Avem nevoie de trei sferturi de cană de ulei de măsline, un pumn de chili. Se prepară la fel ca cele de mai sus.

 

      Ulei de măsline cu busuioc. Avem nevoie de: două căni de ulei de măsline extravirgin, câteva crenguțe de busuioc proaspăt și, opțional, doi căței de usturoi. Se amestecă ingredientele și se pun într-o sticlă închisă ermetic. Se depozitează într-un loc uscat și răcoros și se ține acolo ``să se așeze`` timp de două săptămâni. Îl putem folosi apoi în salate, dar și în paste sau supe creme.

 

      Pentru ca gustul uleiurilor aromatizate să fie cât mai intens, este obligatoriu ca plantele aromatice să fie perfect uscate înainte de amestecarea cu uleiul. De asemenea, și recipientul în care le preparăm trebuie să fie perfect uscat ca să nu afecteze în vreun fel gustul uleiului. Pentru cele mai bune rezultate, ar fi bine să folosim plante crescute de noi în ghiveci sau în grădină; dacă nu este posibil, următoarea alegere ar trebui să fie plantele de pe piață, nu cele din supermarketuri. Atenție! Uleiul aromatizat pe care îl facem în casă, are un termen de valabilitate mult mai mic decât cel din comerț, deoarece nu folosim conservanți sau alți aditivi care prelungesc valabilitatea.

 

 

 

Sursa photo: //foodstory.stirileprotv.ro/in-bucataria-ta/camara-de-acasa-cum-sa-faci-uleiuri-aromate-la-tine-in-bucatarie


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Ulei de măsline aromatizat: rețete gustoase și sănătoase
Uleiul de măsline aromatizat, făcut în casă, oferă un plus de sav...
 
Metode eficiente de a conserva alimentele acasă
Pentru ca un produs să-și păstreze gustul, mirosul și textura inta...
 
Greșeli care ne îmbătrânesc tenul
Există câteva obiceiuri proaste care ne îmbătrânesc tenul. Iată ...
 
Argilă verde pentru un ten curat
Cele mai bune măști cosmetice au la bază, ca ingredient principal, ...
 
Trucuri care ne ajută să ținem foamea sub control
Farfuriile mici și alegerile alimentare inteligente, ne ajută să st...
 
Zone ale tenului care necesită o îngrijire specială
Tenul este o comoară personală de care trebuie să avem grijă în m...
 
Vitamina C în ritualul de frumusețe
Vitamina C are un rol foarte important asupra sănătății și a frum...
 
Ginsengul – beneficii, proprietăți și contraindicații
În chineză, ginseng înseamnă `esența pământului în formă ...
 
 
 
 
BEAUTY
 
Un remediu excelent pentru tratarea și hidratarea părului

» 22 Septembrie 2018 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Machiaj de toamnă: farduri în funcție de culoarea ochilor

» 21 Septembrie 2018 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Zone ale tenului care necesită o îngrijire specială

» 20 Septembrie 2018 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Mergi la o nuntă sau la un alt eveniment în această toamnă? Iată câteva trucuri de succes pentru ținuta ta

» 19 Septembrie 2018 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Ginsengul – beneficii, proprietăți și contraindicații

» 18 Septembrie 2018 | Comentarii 0