Supa cremă din conopidă este foarte cremoasă, nu are niciun agent de îngroșare, este slab calorică, are indice glicemic mic, o textură spumoasă și este ideală pentru zilele răcoroase de toamnă.
Datorită faptului că este așa de simplă, e bună doar în sezonul conopidei, aceasta trebuie să fie proaspătă și albă, în niciun caz cumpărată din supermarket în extrasezon. Iată de ce avem nevoie pentru patru porții:
Se desface conopida buchete mari și apoi se taie felii. Într-o oală se încing două linguri de ulei și se adaugă ceapa tocată. Se lasă pe foc mic să se înmoaie, aproximativ 15 minute, dar fără să se rumenească. Se adaugă usturoiul strivit și chimenul și se mai sotează încă un minut. Apoi se adaugă conopida, 650 mililitri de supă de legume sau apă, sarea și piperul iar după ce a început să fiarbă, se lasă la foc mic cu capacul pus încă 20-25 de minute, până conopida este fiară complet. Se dă la blender până devine foarte cremoasă, și se drege de sare, piper și chimen.
Chorizo se taie cubulețe sau fâșii și se pune în tigaie cu 1, 2 linguri de ulei. După ce se rumenește ușor se scoate, iar în uleiul aromat se adaugă pâinea tăiată cubulețe mici. Se presară piper negru și se rumenesc bine, până devin crocante. Se scot peste chorizo. Supa se servește cladă, presărată cu chorizo, crutoane și pătrunjel verde.
Sursa foto: //www.e-retete.ro/retete/supa-crema-de-conopida-cu-chorizo?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+retete-culinare-online+%28e-Retete.ro+-+Noutati%29