Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 26 Septembrie 2018

      Supa cremă din conopidă este foarte cremoasă, nu are niciun agent de îngroșare, este slab calorică, are indice glicemic mic, o textură spumoasă și este ideală pentru zilele răcoroase de toamnă.

 

      Datorită faptului că este așa de simplă, e bună doar în sezonul conopidei, aceasta trebuie să fie proaspătă și albă, în niciun caz cumpărată din supermarket în extrasezon. Iată de ce avem nevoie pentru patru porții:

  • o conopidă medie, de circa 600 de grame,
  • 1 ceapă medie,
  • 1 cățel de usturoi,
  • o jumătate de linguriță de chimen zdrobit, sau semințe de fenicul zdrobite,
  • 50 de grame chorizo,
  • 2 felii mici de pâine,
  • 3 linguri de ulei,
  • sare și piper negru,
  • pătrunjel proaspăt.

 

      Se desface conopida buchete mari și apoi se taie felii. Într-o oală se încing două linguri de ulei și se adaugă ceapa tocată. Se lasă pe foc mic să se înmoaie, aproximativ 15 minute, dar fără să se rumenească. Se adaugă usturoiul strivit și chimenul și se mai sotează încă un minut. Apoi se adaugă conopida, 650 mililitri de supă de legume sau apă, sarea și piperul iar după ce a început să fiarbă, se lasă la foc mic cu capacul pus încă 20-25 de minute, până conopida este fiară complet. Se dă la blender până devine foarte cremoasă, și se drege de sare, piper și chimen.

 

      Chorizo se taie cubulețe sau fâșii și se pune în tigaie cu 1, 2 linguri de ulei. După ce se rumenește ușor se scoate, iar în uleiul aromat se adaugă pâinea tăiată cubulețe mici. Se presară piper negru și se rumenesc bine, până devin crocante. Se scot peste chorizo. Supa se servește cladă, presărată cu chorizo, crutoane și pătrunjel verde.

 

 

Sursa foto: //www.e-retete.ro/retete/supa-crema-de-conopida-cu-chorizo?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+retete-culinare-online+%28e-Retete.ro+-+Noutati%29


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Moduri simple și rapide de a găti ouăle când vrei să slăbești
Studiile au dovedit că ouăle nu sunt un aliment nociv, ci din contr...
 
Cinci lucruri interesante pe care nu le știai despre banane
De ce cresc bananele în forma curbată?
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară
Tricoul este un element de bază pentru orice ținută și nu trebuie ...
 
Avantaje ale friteuzei cu aer cald
Toate aparatele de bucătărie au avantaje și dezavantaje.
 
Trei ingrediente eficiente pentru pielea din jurul ochilor
Cremele pentru zona din jurul ochilor au un rol foarte important în m...
 
Sfaturi practice legate de mașina de spălat
Iată câteva lucruri care te vor ajuta să păstrezi hainele mai frum...
 
Rochia din mătase naturală, de ce să o porți în cadrul unui eveniment special
Mătasea este supranumită „țesătura regilor”, datorită calită...
 
Cum alegi nuanța de blush perfectă pentru tine
Blush-ul adaugă o notă de prospețime și vitalitate tenului.
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Autobuzele etajate vor fi scoase pe traseu, în Constanța, pentru minivacanța de Paște
CONSTANTA
» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0