Printre fructele cu cel mai mult zahăr, care trebuie evitate de persoanele la dietă sau de cele care suferă de diabet, se numără bananele foarte coapte, dar și pepenele roșu. Cei care vor să scape de kilograme ar trebui să evite și anumite fructe uscate.
De menÈ›ionat este că fructele, în combinaÈ›ie cu legumele, cerealele, proteinele È™i grăsimile sănătoase, întregesc regimul alimentar sănătos, chiar È™i pentru pacienÈ›ii cu diabet. Ele nu trebuie excluse definitiv din alimentaÈ›ie, pentru că au o mulÈ›ime de vitamine, minerale È™i antioxidanÈ›i, ci trebuie consumate cu moderaÈ›ie de către cei cu indice glicemic crescut sau care urmează o dietă.
Fructele cu cel mai mult zahăr (indice glicemic mediu spre mare, adică peste 56):
- pepene roșu
- curmale deshidratate sau proaspete
- ananas
- banane foarte coapte
- smochine
- papaya
- pepene galben
- kiwi
- mango
- stafide
- struguri
Fructe cu cel mai puțin zahăr:
- mere
- caise
- afine
- mure
- cireșe
- coacăze
- piersici
- grepfrut
- vișine
- portocale
- prune
- zmeură
- pere
- nectarine
- căpșune.
Citește și: Cum alegi și cum folosești corect o cremă BB!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://www.sfatulmedicului.ro/Alimentatia-sanatoasa/fructele-care-contin-mult-zahar-nerecomandate-in-curele-de-slabire_16267