Atât separat, cât È™i împreună, scorÈ›iÈ™oara È™i foile de dafin au o mulÈ›ime de beneficii pentru sănătate, dintre care amintim proprietățile antiseptice, efectul diuretic È™i digestiv. Un ceai de scorÈ›iÈ™oară È™i foi de dafin, băut după mese, previne balonarea, gazele, aciditatea, infecÈ›iile urinare È™i îmbunătățeÈ™te sistemul digestiv.
Acest ceai are un conÈ›inut foarte mare de vitaminele A, C È™i cele din complexul B, niacină, riboflavină, piridoxina, acid pantotenic È™i folic. În plus, ceaiul de scorÈ›iÈ™oară È™i dafin conÈ›ine calciu, potasiu, mangan, magneziu, cupru, fier, seleniu È™i zinc, iar unul dintre efectele principale este de a regla metabolismul. Totodată, îmbunătățeÈ™te circulaÈ›ia sângelui È™i are grijă de ficat È™i îl ajută să ardă mai multe grăsimi.
Cum se prepară ceaiul de scorțișoară
Ai nevoie de 1 litru de apă, o linguriță de scorÈ›iÈ™oară, 6 frunze de dafin, 1 linguriță de miere. Se fierbe apa, iar după ce a dat un clocot, se adaugă scorÈ›iÈ™oara È™i frunzele de dafin, se mai lasă timp de 5 minute pe foc, după care se dă deoparte. După ce s-a răcorit puÈ›in, se poate îndulci cu miere.
Cum consumi ceai de scorțișoară și dafin
Se recomandă o cană, dimineaÈ›a, pe stomacul gol, apoi încă o cană după fiecare masă. Tratamentul se urmează de 2-3 ori pe săptămână, iar în combinaÈ›ie cu o dietă sănătoasă È™i miÈ™care se poate slăbi până la 4 kilograme.
Citește și: Ce alimente să consumi pentru a avea un ten de porțelan!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://sinteza.org/2021/03/01/dafin-si-scortisoara-cel-mai-puternic-ceai-pentru-slabit/