Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la 0725.253.969 sau trimite un email la contactromama@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
SANATATE
Adaugat: 12 Octombrie 2017

Comentarii 0 Comentarii

      Datorită substanțelor nutritive conținute, uleiul de cătină acționează ca un tonic general, ajută la întărirea sistemului imunitar, combate stresul și contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire.

      Uleiul de cătină este bogat în vitaminele A, B, C, și în minerale cum sunt magneziul, calciu și fierul. Mai conține și acizi grași esențiali Omega-3, Omega-6, Omega-7 (bun pentru piele, ten și unghii) și Omega-9. Printre compușii cei mai importanți ai plantei se numără și carotenoidele și serotonina. Aceasta din urmă combate infecțiile din organism și contribuie la vindecarea rănilor și a arsurilor.

      Uleiul de cătină este extras din semințele și fructele acestei plante. Constituie un important leac pentru sănătatea epidermei. Se regăsește atât sub forma de ulei, cât și de ceai, însă al doilea nu are o putere atât de mare de vindecare precum uleiul. Este adjuvant în afecțiunile Orl, neurologice, dermatologice, ale aparatului digestiv, ameliorează simptomele bolilor de inimă și este recomandat și în problemele uro-genitale. Reprezintă un remediu pentru tratarea anemiilor. Pentru că are efecte de antiîmbătrânire, industria cosmetică îl folosește ca pe un element important în cremele antiaging, pentru că previne și combate ridurile.

      TRUC

      Scapă de oboseală printr-un consum de acizi grași Omega-3 și Omega-7, care se regăsesc în uleiul de cătină și cel de pește. Elimină din dietă alimente care nu fac bine organismului, cum sunt mâncărurile procesate, cafeaua, zahărul alb.

      PREPARĂ-L ACASĂ

      Ai nevoie de circa 150 g de bobițe proaspete de cătină și 150 ml de ulei de măsline. Speli bine boabele de cătină sub jet de apă rece, apoi le lași la scurs. După aceea le mărunțești și le pui într-un borcănel, cu tot cu uleiul de măsline. Pui capacul și lași să stea 3 săptămâni la temperatura camerei. Agiți în fiecare zi borcanul. După ce a trecut perioada respectivă, zdrobești iar bobițele, închizi ermetic recipientul și lași să stea 2 zile, la loc însorit. Scurgi uleiul limpede de la suprafața borcanului, într-un alt borcan din sticlă. Îl păstrezi fie la loc răcoros și întunecos, fie la frigider.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: http://www.frunza-verde.ro/ulei-de-catina


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Placinta cu mere
Se serveste pudrata cu zahar.
 
Trei ceşti de ceai pe zi te feresc de boli de inimă
Ceaiul verde şi ceaiul negru conţin flavonoizi care fac arterele mai...
 
Cotlet de porc ca in Banat
Se serveste cu garnitura de cartofi fierti, peste care se presara verd...
 
Cum poti avea abdomenul plat în doar 30 de zile?
În 30 de zile poţi avea abdomenul plat la care visezi. Trebuie doa...
 
Gutuia - un mare ajutor pentru sanatatea pancreasului
Sucul proaspat de gutui face adevarate minuni in vindecarea pancreatit...
 
Placinta cu praz
Se pregateste un aluat din 400 g faina, o lingura de ulei, putina sare...
 
Fasole verde cu usturoi
Fasolea verde cu usturoi este o garnitura foarte usoara, cu putine cal...
 
Castravetii
Una dintre cele mai ieftine legume de toamnă, care se găseşte...
 
 
 
 
CULINAR
 
Tarta cu prune

» 17 Octombrie 2017 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Catina

» 12 Octombrie 2017 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Castravetii

» 10 Octombrie 2017 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Cum îţi întăreşti sistemul imunitar

» 29 Septembrie 2017 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Papadia

» 20 Septembrie 2017 | Comentarii 0