Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
SANATATE
Adaugat: 12 Octombrie 2017

Comentarii 0 Comentarii

      Datorită substanțelor nutritive conținute, uleiul de cătină acționează ca un tonic general, ajută la întărirea sistemului imunitar, combate stresul și contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire.

      Uleiul de cătină este bogat în vitaminele A, B, C, și în minerale cum sunt magneziul, calciu și fierul. Mai conține și acizi grași esențiali Omega-3, Omega-6, Omega-7 (bun pentru piele, ten și unghii) și Omega-9. Printre compușii cei mai importanți ai plantei se numără și carotenoidele și serotonina. Aceasta din urmă combate infecțiile din organism și contribuie la vindecarea rănilor și a arsurilor.

      Uleiul de cătină este extras din semințele și fructele acestei plante. Constituie un important leac pentru sănătatea epidermei. Se regăsește atât sub forma de ulei, cât și de ceai, însă al doilea nu are o putere atât de mare de vindecare precum uleiul. Este adjuvant în afecțiunile Orl, neurologice, dermatologice, ale aparatului digestiv, ameliorează simptomele bolilor de inimă și este recomandat și în problemele uro-genitale. Reprezintă un remediu pentru tratarea anemiilor. Pentru că are efecte de antiîmbătrânire, industria cosmetică îl folosește ca pe un element important în cremele antiaging, pentru că previne și combate ridurile.

      TRUC

      Scapă de oboseală printr-un consum de acizi grași Omega-3 și Omega-7, care se regăsesc în uleiul de cătină și cel de pește. Elimină din dietă alimente care nu fac bine organismului, cum sunt mâncărurile procesate, cafeaua, zahărul alb.

      PREPARĂ-L ACASĂ

      Ai nevoie de circa 150 g de bobițe proaspete de cătină și 150 ml de ulei de măsline. Speli bine boabele de cătină sub jet de apă rece, apoi le lași la scurs. După aceea le mărunțești și le pui într-un borcănel, cu tot cu uleiul de măsline. Pui capacul și lași să stea 3 săptămâni la temperatura camerei. Agiți în fiecare zi borcanul. După ce a trecut perioada respectivă, zdrobești iar bobițele, închizi ermetic recipientul și lași să stea 2 zile, la loc însorit. Scurgi uleiul limpede de la suprafața borcanului, într-un alt borcan din sticlă. Îl păstrezi fie la loc răcoros și întunecos, fie la frigider.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: http://www.frunza-verde.ro/ulei-de-catina


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Top 5 alimente care distrug celulita
Indiferent de varsta sau kilograme, celulita este pe buzele si din pac...
 
Venera Arapu
A fost primul designer român care a participat la Săptămâna Modei ...
 
Ceai de ghimbir – proprietăţi digestive şi reumatice remarcabile
Ghimbirul este considerat un tratament remarcabil pentru a trata varia...
 
5 pasi simpli pentru a scapa de durerile de spate
Durerile de spate sunt enervante si foarte greu de suportat. Foarte mu...
 
Dovlecei umpluti cu branza de vaca
O garnitura sanatoasa si delicioasa.
 
Budinca de spanac
Se serveste fierbinte cu smantana.
 
Cartofi umpluti cu branza telemea
Se servesc fierbinti, cu smantana
 
Pilaf de praz
O reteta de pilaf cu praz si orez, delicioase si hranitoare. Este o ma...
 
 
 
 
SANATATE
 
Tratarea durerii

» 13 Decembrie 2017 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Secretele care nu s-au spus până acum

» 04 Decembrie 2017 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Ceaiul negru

» 29 Noiembrie 2017 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Conopida

» 27 Noiembrie 2017 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
 Cafeaua – miracol pentru sanatate

» 16 Noiembrie 2017 | Comentarii 0