Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
STIRI TURISM
Adaugat: 30 Noiembrie 2023

        Jurnalistul de turism Mike Yardley, care trăiește și scrie pentru mai multe ziare din Christchurch, al doilea cel mai important oraș din Noua Zeelandă, a vizitat România, iar printre locurile care l-au impresionat cel mai mult se află Brașovul, Castelul Bran și povestea lui Dracula.

        Despre Brașov, jurnalistul începe prin a spune că „la trei ore la nord de București, capitala României, puterea de atracție a Transilvaniei se bazează la fel de mult din mitologie, cât și din realitate. Pentru fanii acțiunilor de groază, regiunea este sinonimă cu figura lui Dracula, inspirată de domnitorul din secolul al XV-lea, Vlad Țepeș. Însă, dincolo de personajele care se înghesuie în sânge, am fost surprins să descopăr în lunga mea aventură balcanică faptul că Transilvania este un thriller scenic. Mărginit la sud și la est de arcul magnificului Carpați, al treilea lanț de munți ca lungime din Europa, turlele bisericilor fortificate ies dintre vârfurile copacilor din păduri de basm, în timp ce carismaticele orașe medievale săsești și castelele de pe deal emană dramă gotică pură”.

        Yardley a amintit de strada Sforii din Brașov, „cea mai îngustă stradă din Europa”, dar și de „mâncarea de stradă”, în special de kurtoskalac, „o prăjitură originară din Transilvania”, despre care a spus că „dacă o gogoașă ar fi împletită cu un churro, acesta ar fi copilul iubirii lor”.

        Referitor la Castelul Bran și la povestea lui Dracula, jurnalistul din Noua Zeelandă a scris: „În romanul clasic al lui Bram Stoker se pare că stilul gotic al castelului Bran a fost asociat cu locuința intimidantă a personajului însetat de sânge „Contele Dracula”, care a fost inspirat de unul dintre conducătorii din viața reală ai regiunii, Vlad Dracul, mai cunoscut sub numele de Vlad Țepeș. El a fost conducătorul regiunii Țara Românească în secolul al XV-lea, renumit pentru formele sale de pedeapsă barbare, cum ar fi scoaterea ochilor, amputarea, scalparea și jupuirea. Dar una dintre specialitățile de top ale lui Vlad era să-și împingă într-o țeapă verticală inamicii, cu un stâlp împins în sus prin orificiul lor inferior, ieșind prin partea superioară a corpului sau gura. Dacă l-ai fi nemulțumit cu adevărat pe Vlad, ar fi băgat în țeapă cu capul în jos, pentru a evita o moarte rapidă. Ghidul nostru a făcut referire la un masacru de la Brașov, unde Vlad ar fi cerut să fie amenajată o masă în mijlocul celor trași în țeapă. Lângă locul unde victimele lui se zvârcoleau și gemeau în țărușii de lemn, el s-a așezat la prânz, înmuiându-și pâinea în sângele care se revarsă din țeapă. Pe jumătate mă așteptam să-l găsesc pe cel cu colți pândind pe scările în spirală de piatră care înfășoară turnurile medievale”.

 

Te-ar putea interesa: Acces gratuit la Castelul Peleș, de 1 Decembrie!

 

Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!

 

Sursa foto: https://castelulbran.ro/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Un turn medieval, construit în urmă cu aproape 500 de ani, va fi rea...
 
Zonele de camping s-au dezvoltat în ultimul timp și sunt tot mai că...
 
Autoritățile din Vama Buzăului fac demersuri pentru înființarea u...
 
Autoritățile orașului spun că Sibiul inspiră de 20 de ani „prin...
 
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0