Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 16 Mai 2024

        Acest preparat se face foarte repede, necesită puține ingrediente și se servește cu o felie de pâine prăjită și câteva măsline. 

 

Ai nevoie de: 

- 4 roșii prunișoare mari și coapte;

- 3 linguri de ulei de măsline;

- 1 ceapă mare, tăiată pe jumătate și feliată fin;

- 2 căței de usturoi zdrobiți;

- puțin chimen măcinat, puțină boia afumată;

- sare și piper proaspăt râșnit;

- 2 linguri pastă de ardei duce turcesc roșu;

- 400 grame spanac proaspăt, tocat;

- 100-200 ml apă;

- 4 ouă mari;

- 30 grame unt nesărat;

- jumătate linguriță sumac;

- jumătate linguriță fulgi de ardei;

- pătrunjel tocat fin.

 

Cum se prepară?

 

        Roșiile se pun într-un castron și se toarnă peste ele apă fierbinte cât să fie complet acoperite. Se scot după 1-2 minute și se lasă să se răcorească, apoi se decojesc; se taie în sferturi și se păstrează într-un castron cu tot cu zeamă. 

 

        Într-o tigaie mare se încinge uleiul, după care se adaugă ceapa și se călește 8-10 minute. Se pune și usturoiul, se călește încă un minut, apoi se adaugă condimentele, pasta de ardei dulce, roșiile și zeama lor. Se dă focul mai mic și se gătește până când roșiile se înmoaie. Frunzele de spanac se adaugă direct în tigaie, apoi 100 ml apă și se gătește până când spanacul este gata. Fă spații mici în tigaie, peste spanac, și sparge câte un ou în fiecare loc. Acoperă tigaia și lasă până se gătesc ouăle. Topește untul și adaugă în el sumacul și fulgii de ardei, omogenizează și adaugă peste ouă în mod special. Condimentează cu sare și piper și la final adaugă pătrunjelul tocat. 

 

 

Te-ar putea interesa: 5 trucuri pentru un machiaj de vară durabil, natural și fresh!

 

 

Urmărește-ne pe Facebook dacă vrei să fi la curent cu cele mai interesante știri!

 

 

Sursa foto: https://www.bucataras.ro/retete/oua-turcesti-cu-unt-brun-si-spanac-86848.html


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Rețetă italiană de risotto cu sparanghel
Deși pare un nume pompos, această rețetă este simplă și gustoas...
 
Trei băuturi, consumate la scară largă, care îți afectează tenul
Anumite băuturi ne ridează pielea mai devreme decât procesul natura...
 
Alimente din supermarket care pot afecta grav copiii
Nutriționiștii spun că unele alimente din supermarket ar trebui să...
 
Sfat inedit, dar simplu și eficient, pentru un păr frumos și sănătos
O lingură de miere adăugată în șamponul pe care îl folosești va...
 
Sfaturi pentru a curăța mașina de spălat ca să scapi de toate mirosurile
Hainele tale au început să capete un miros urât, deși folosești b...
 
Cum să pregătești cel mai gustos piure de cartofi dulci
Pe lângă multiplele beneficii pe care le au pentru sănătate, carto...
 
Cum să călătorești mai ieftin. Trucuri pentru vacanțe reușite, pe mai puțini bani
Tuturor ne place să călătorim, dar în ultimul timp, cu toate scump...
 
Cum să macerezi parfumul ca să fie mai intens
Macerarea sau maturarea parfumului este o practică foarte răspândit...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Anularea alegerilor decembrie 2024 - CCR nu se putea autosesiza; CCR trebuia să fie sesizată de partidele politice

» 26 Aprilie 2025 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
China se pregătește pentru „scenarii extreme” în conflictul economic cu Statele Unite

» 25 Aprilie 2025 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Remedii naturale pentru a scăpa de golurile din sprâncene

» 25 Aprilie 2025 | Comentarii 0
 
ATRACTII TURISTICE
 
Avenul din Grind, cea mai adâncă peșteră din țara noastră

» 25 Aprilie 2025 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SATU MARE
 
Primăria a anunțat că în weekend-ul care urmează Turnul Pompierilor se poate vizita gratuit de oricine

» 25 Aprilie 2025 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL MURES
 
S-au făcut investiții în sănătate, în trei cabinete de medicină de familie

» 24 Aprilie 2025 | Comentarii 0