Acest preparat se face foarte repede, necesită puține ingrediente și se servește cu o felie de pâine prăjită și câteva măsline.
Ai nevoie de:
- 4 roșii prunișoare mari și coapte;
- 3 linguri de ulei de măsline;
- 1 ceapă mare, tăiată pe jumătate și feliată fin;
- 2 căței de usturoi zdrobiți;
- puțin chimen măcinat, puțină boia afumată;
- sare și piper proaspăt râșnit;
- 2 linguri pastă de ardei duce turcesc roșu;
- 400 grame spanac proaspăt, tocat;
- 100-200 ml apă;
- 4 ouă mari;
- 30 grame unt nesărat;
- jumătate linguriță sumac;
- jumătate linguriță fulgi de ardei;
- pătrunjel tocat fin.
Cum se prepară?
Roșiile se pun într-un castron și se toarnă peste ele apă fierbinte cât să fie complet acoperite. Se scot după 1-2 minute și se lasă să se răcorească, apoi se decojesc; se taie în sferturi și se păstrează într-un castron cu tot cu zeamă.
Într-o tigaie mare se încinge uleiul, după care se adaugă ceapa și se călește 8-10 minute. Se pune și usturoiul, se călește încă un minut, apoi se adaugă condimentele, pasta de ardei dulce, roșiile și zeama lor. Se dă focul mai mic și se gătește până când roșiile se înmoaie. Frunzele de spanac se adaugă direct în tigaie, apoi 100 ml apă și se gătește până când spanacul este gata. Fă spații mici în tigaie, peste spanac, și sparge câte un ou în fiecare loc. Acoperă tigaia și lasă până se gătesc ouăle. Topește untul și adaugă în el sumacul și fulgii de ardei, omogenizează și adaugă peste ouă în mod special. Condimentează cu sare și piper și la final adaugă pătrunjelul tocat.
Te-ar putea interesa: 5 trucuri pentru un machiaj de vară durabil, natural și fresh!
Urmărește-ne pe Facebook dacă vrei să fi la curent cu cele mai interesante știri!
Sursa foto: https://www.bucataras.ro/retete/oua-turcesti-cu-unt-brun-si-spanac-86848.html