Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
STIRI TURISM
Adaugat: 06 Februarie 2020

        Peștera Valea Cetății, cunoscută și sub denumirea de Peștera Fundata, se află la 3,5 kilometri de Râșnov, în Țara Bârsei, la o altitudine de 790 metri și face parte din aria naturală protejată Peștera Valea Cetății ce adăpostește elemente naturale extrem de importante din punct de vedere ecologic, științific și peisagistic, potrivit pesteri-turistice.ro.

        A fost deschisă publicului pentru prima dată în anul 1949, dar din cauza accesului necontrolat al vizitatorilor, peștera Valea Cetății a trecut printr-un proces continuu de degradare. În 2010 seria distrugerilor a încetat după ce Ministerul Mediului și Pădurilor a atribuit peștera SC EMS Cave SRL care a demarat o serie de lucrări de amenajare, folosind tehnologie de ultimă generație.

        Sala Mare este cea mai importantă parte a peșterii, are o acustică impresionană, iar atracția principală o reprezintă o stalagmită de doi metri. Sala Mare are peste 20 de metri înălțime și dispune de numeroase forme de concrețiune ce merită admirate, alături de stalactitele care au rămas parțial intacte, în timp ce podeaua este presărată cu frumoasele perle de peșteră. 

        Un tur al porțiunii din peșteră amenajată special turiștilor durează circa 20 de minute, iar la un moment dat, în timpul vizitei, ghidul va stinge lumina, iar astfel vizitatorii vor putea `simți`, cu adevărat, cum `crește` peștera, ascultând în liniște picăturile de apă care în mii de ani crează formațiunile din înăuntrul ei.

 

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto: ://www.pestera-valeacetatii.ro://www.tititudorancea.info/z/pestera_valea_cetatii_rasnov_judetul_brasov.htm://adevarul.ro/locale/brasov/secretele-pesterii-valeacetatii-vartejul-dracului-palatul-clestar-poteci-fibra-sticla-1_551f9411448e03c0fd3413b2/index.html://www.patruzari.ro/pestera-valea-cetatiijudetul-brasov/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0