Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 02 August 2019
BIHOR
Comentarii 0 Comentarii

       Parcul Natural Cefa este recunoscut pentru diversitatea speciilor de plante și animale care trăiesc în zonă, nu mai puțin de 1.300 de specii. Din această cauză zona este supranumită Delta Bihorului; aici trăiesc de la lebede și vidre, până la țipari și chiar dropii. Se întinde pe o suprafață de 500 de hectare și este un loc ideal pentru amatorii de birdwatching, o îndeletnicire tot mai răspândită în România.

       Mica Deltă din Bihor se află în apropiere de Oradea, în comuna Cefa, pe drumul ce leagă centrul comunei de satul Ateaș și face parte din Rezervația naturală Pădurea Rădvani. Printre speciile ce pot fi admirate aici, iubitorii de natură sălbatică pot observa stârcii cenușii, stârcii de noapte și egretele mici, albe - specii protejate, acestea făcându-și cuib în mica pădure de stejar și frasin care a supraviețuit în mijlocul câmpiei. 

       Rezervația naturală Pădurea Rădvani, alături de zona elesteielor din apropierea comunei Cefa, constituie o zonă umedă de o importanță avifaunistică deosebită, ce asigură condițiile necesare de hrană, cuibărit și pasaj pentru un număr impresionant de păsări protejate la nivel european și mondial. Printre acestea se numără: ciuf de camp, rata sulitar, rața fluierătoare, privighetoarea de baltă, lăstunul mare, acvila țipătoare mare și mică, gâsca cu piept roșu, șoimul de iarnă, cufundarul polar, pescărița mare, cocorul, etc. 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://www.ariamaglavit.ro/Asio-flammeus-ciuf-de-camp--_-sp35.html://www.animalzoo.ro/vrei-sa-ai-parte-de-o-experienta-inedita-inscrie-te-ca-voluntar-ornitolog-pentru-monitorizarea-celei-mai-periclitate-specii-de-gasca-salbatica-din-lume/://infooradea.ro/aqua-crisius-grupul-milvus-si-agentia-de-management-al-destinatiei-au-luat-administrare-parcul-natural-cefa/picture4/://www.informatii-romania.ro/listing/parcul-natural-cefa/://infooradea.ro/aqua-crisius-grupul-milvus-si-agentia-de-management-al-destinatiei-au-luat-administrare-parcul-natural-cefa/parcul-natural-cefa/://peterlengyel.wordpress.com/2015/07/15/parcul-natural-cefa/://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-6/taramul-nimanui-parcul-natural-cefa-a-ramas-de-peste-un-an-fara-administrator-care-sa-vegheze-la-protejarea-zonei-120398.html://discoverbihor.ro/destinatie/mica-delta-din-campia-crisurilor-parcul-natural-cefa-si-rezervatia-naturala-colonia-de-pasari-de-la-padurea-radvani/

 


Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Poți să ai o zi plină de activități chiar în apropierea Capitale...
 
Vineri, 31 ianuarie 2020, au fost deschise pârtiile celui mai spectac...
 
Castrul Roman Arutela se află pe partea stângă a Oltului, în jude...
 
Biserica fortificată Sfânta Precista din Galați este una dintre cel...
 
Cinci motive pentru care să vizitezi România.
 
Se află în apropierea celui mai frecventat culoar montan, din punct ...
 
Obiective turistice în județul Teleorman.
 
Peștera Românești se află în Munții Poiana Ruscă, pe teritoriul...
 
 
 
 
STIRI TURISM
 
Cetatea Neamțului și Ștefan cel Mare
NEAMT
» 18 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Rezervația naturală Tișița
VRANCEA
» 17 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Trei zone impresionante de vizitat în Olt
OLT
» 16 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Rezervația naturală Mlaștina de la Iaz - un loc misterios din județul Sălaj
SALAJ
» 15 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Mănăstirea Coșoteni și legenda lui Negru Vodă
TELEORMAN
» 14 Februarie 2020 | Comentarii 0