Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 23 Februarie 2019
BUCURESTI - ILFOV
Comentarii 0 Comentarii

      Turiștii care vin să viziteze Bucureștiul ca destinație de city-break sunt atrași de istoria orașului, de arhitectura clădirilor interbelice, de efervescența de pe străzile din Centrul Vechi dar și de gastronomia tradițională. Deși se numără printre cele mai aglomerate metropole din lume, Bucureștiul rămâne un oraș cu un farmec aparte și cu o mulțime de obiective ce merită descoperite.

 

      Poate pentru vizitatorii români, Capitala nu reprezintă o atracție turistică, însă străinii care vin în număr tot mai mare din toate colțurile lumii, sunt atrași de trecutul comunist, de legendele urbane, de siturile arhitecturale și de cultura locului, îmbinate cu atmosfera cosmopolitană. Ce poți face în București ca să-l vezi cu alți ochi? Iată câteva idei:

 

Shopping

      Mall-urile și centrele comerciale au apărut ca ciupercile după ploaie. Nu doar românii sunt mari amatori de shopping, ci și străinii. Unii dintre ei, pasionați de branduri exclusiviste, vin în București special pentru cumpărături.

 

Vizită în Centrul Vechi

      Centrul istoric este ca un magnet pentru turiști. Cu străduțe și clădiri marcate de timp, „buricul târgului” are o poveste foarte frumoasă de spus vizitatorilor curioși. Cele mai multe atracții și obiective turistice din București sunt în zona centrală, așa că, la orice pas vizitatorii vor descoperi un muzeu, o clădire istorică sau o arteră cu cafenele și restaurente unde se pot odihni. Iată câteva obiective și atracții turistice: Palatul Parlamentului, Curtea domnească - construită în secolul al XV-lea de Vlad Țepeș, Biserica Sfântul Anton - cel mai vechi lăcaș de cult din București, Casa Melik, Ateneul Român, Opera Romana, Calea Victoriei, Muzeul Național de Istorie, Muzeul Municipiului București, Clădirea CEC, Palatul Telefoanelor, Teatrul Național - una dintre cele mai frumoase clădiri din Capitală.

 

Muzeul Satului din București

      Muzeul Satului „Dimitrie Gusti” din București este una dintre cele mai importante instituții de artă din țară, un obiectiv turistic care merită vizitat pe parcursul unei zile întregi. Este locul unde spiritul autentic românesc domnește. Muzeul adăpostește colecții de mii de obiecte din lemn, ceramică, porturi populare și țesături. Mai mult, pe tot parcursul anului aici au loc expoziții și ateliere de creativitate.

 

Parcuri și grădini

      Turiștii care vor să petreacă timp în mijlocul naturii o pot face în parcul Herăstrău. Aici se pot admira Teatrul de Vară, pavilioanele de expoziții, cluburile nautice și se sport, cafenelele, cluburile și restaurantele. De asemenea, parcul cuprinde zona Expo Flora, Insula Trandafirilor, Insula Plopilor și Grădina Japoneză. Alte parcuri și grădini: Parcul Cișmigiu - cea mai veche grădină publică din București, Grădina Botanică, Parcul Kiseleff, Parcul Carol, Parcul Tineretului, Parcul Eroilor, Parcul Alexandru Ioan Cuza, Parcul Moghioros, Parcul Circului.

 

Galerii de artă modernă 

      În utlimul timp, s-au deschis tot mai multe spații și ateliere creative care au ca scop promovarea artiștilor și artei românești contemporane. Arta modernă a reușit să transforme Bucureștiul dintr-un oraș anost, uitat parcă în trecut, într-o metropolă plină de viață, modernă, care găzduiește concerte, expoziții și festivaluri cunoscute atât în România cât și în Europa.

 

      Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto: ://www.wall-street.ro/articol/Real-Estate/176395/cum-arata-un-mall-acum-15-ani-povesti-si-fotografii-de-la-prima-deschidere-de-centru-comercial-de-la-noi.html. ://ideipentruvacanta.ro/7-parcuri-din-bucuresti/. ://www.radioiasi.ro/fapt-divers/ziua-muzeului-national-al-satului-dimitrie-gusti-din-bucuresti/. ://www.wall-street.ro/articol/Lifestyle/238931/vacanta-cu-buget-redus-5-lucruri-pe-care-sa-le-faci-in-bucuresti-intr-un-weekend.html


Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Templul de la Șinca Veche se află în județul Brașov și este unul...
 
Festivalul Internațional de Film Ploiești va avea loc în perioada 8...
 
Povestea clădirii reconstruite de 3 ori în 200 de ani.
 
Casa Memorială Veronica Micle a fost construită în anul 1834 de ni...
 
Dealul cu chip de om este locul despre care se spune că Ștefan cel M...
 
Concert extraordinar la Sala Radio: cântecele Mariei Tănase într-o ...
 
Crăciunul este sărbătoarea favorită a românilor și, deși unii a...
 
Un eveniment de bun gust în Timișoara, care promovează vinul de cal...
 
 
 
 
ATRACTII TURISTICE
 
Castelul Lupilor, un obiectiv turistic impresionant din Hunedoara
HUNEDOARA
» 20 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
EVENIMENTE
 
Gaudeamus 2019. Târgul de carte promite noutăți provocatoare
BUCURESTI - ILFOV
» 19 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
ATRACTII TURISTICE
 
Peștera Moanei
BIHOR
» 18 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
EVENIMENTE
 
Târgul de vinuri GoodWine 2019
BUCURESTI - ILFOV
» 17 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
ATRACTII TURISTICE
 
Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia, un loc unicat în România
IALOMITA
» 16 Noiembrie 2019 | Comentarii 0