Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
CONSILIERI JUDETENI
Adaugat: 24 Iunie 2013

Iata la ce institutie se fac smenuri de miliarde si de Paste

 

         Presedintele Consiliului Judetean Iasi, liberalul Cristian Adomnitei, si-a dat avizul pentru un alt contract oferit apropiatilor si prietenilor de partid • Dupa ce a dat atatea contracte pe ochi frumosi, seful CJ tine mortis sa recidiveze • S-a ajuns sa se ofere contracte si la institutiile subordonate Consiliului Judetean, licitatiile fiind facute direct cu dedicatie
         La Consiliul Judetean se profita de aceasta perioada de Paste cu multe zile libere in care majoritatea cetatenilor sunt preocupati sa se roage, sa se odihneasca sau sa petreca pentru a mai aranja o licitatie care se refera la inchirierea unor spatii. Dupa ce au incercat sa ofere pe un mizilic un canton al Drumurilor Judetene la intrarea in orasul Targu Frumos, cei din conducerea judetului recidiveaza si vor sa aranjeze in aceeasi maniera si niste spatii apartinand Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Iasi. Aici a fost lansata o procedura de licitatie privind inchirierea unor chioscuri destinate produselor alimentare. Nimic anormal. Doar ca aceasta procedura a fost lansata mult mai tarziu decat se arata in anunt. Surse din cadrul Consiliului Judetean au aratat ca licitatia a fost facuta cu dedicatie pentru cineva apropiat de unul din sefii institutiei si care are afaceri in domeniul alimentar. Iata si cum s-a ajuns ca aceasta licitatie sa fie data apropiatilor presedintelui Cristian Adomnitei si celorlalti de la varful judetului. Procedura vizeaza inchirierea spatiilor situate in strada Vasile Lupu (in incinta Centrului de Plasament din Tatarasi), pe strada Veniamin Costache, in incinta Complexului de Servicii, dar si un spatiu pe strada Sf. Andrei. "Persoanele interesate se vor prezenta la sediul DGASPC Iasi de unde in perioada 18.04-7.05 2013 pot solicita in scris documentatia de licitatie. Data limita de depunere a documentatiei este 8.05.2013, ora 10.00", se arata in anuntul postat de Directia Copilului.
         Numai ca anuntul nu a fost facut public pe data de 16 aprilie, asa cum au lasat sa se inteleaga sefii judetului. De fapt, anuntul cu pricina a fost pus zilele trecute, tocmai ca cei interesati sa nu aiba timp sa ridice documentatia. Cum in aceasta perioada nu se lucreaza, mai ramane data de 7 mai, cand cineva mai poate sa vina la sediul DGASPC si sa achizitioneze toate actele necesare. Pe data de 8 se deschid ofertele, doar ca cei ce ar fi interesati nu vor mai avea cum sa participe. De exemplu, daca pe data de 7 vine reprezentantul unei firme si cere documentatia de atribuire a contractului, i se solicita ca la dosar sa aiba un certificat fiscal. Acesta se elibereaza insa abia a doua zi de la depunerea solicitarii, perioada ce ar coincide cu data deschiderii ofertelor.
         Aprobat de Adomnitei
        Consilierii judeteni au aprobat inca din februarie proiectul de hotarare ca cele trei spatii sa fie inchiriate. Numai ca procedura a fost lansata abia acum. Consiliul Judetean are reprezentanti la nivelul Colegiului Director de la Protectia Copilului, trei alesi judeteni. Se pare ca nu stiau de acest troc. "A fost un proiect de hotarare de la Consiliul Judetean in care trebuia sa se scoata la licitatie spatiile. Nici nu stiam ca s-a si demarat licitatia. Am avut sedinta de consiliu inainte de a se decide acest lucru. Altceva nu pot sa va mai spun", a sustinut consilierul judetean PSD Mihaela Ivancia. Si alesii opozitiei, membrii in Colegiul Director al DGASPC, au aratat ca licitatia a fost demarata prea tarziu. "Imi amintesc ca am votat in Colegiul Director si in plenul Consiliului Judetean un proiect de hotarare pe aceasta tema. Daca cei de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului au hotarat sa demareze aceasta procedura chiar in ajunul Sarbatorilor Pascale, inseamna ca institutia mai are de lucrat la transparenta informatiilor publice", a precizat Radu Ursanu, consilier judetean PDL.

 

Sursa foto: facebook.com

IASI
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
De la anul va intra în vigoare obligativitatea colectării textilelor. Prețul hainelor ar urma să crească
Ministrul Mediului a anunțat că de la 1 ianuarie 2025, va intra în ...
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse
Un psiholog atrage atenția că marijuana comercializată la noi în ...
 
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor
Ministrul Educației susține că școlile și liceele din țara noast...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
 
 
 
SANATATE
 
Un medic spune cum să ne ferim de toxiinfecțiile alimentare în această perioadă

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
Mii de restaurante din stațiunile turistice au fost controlate de ANSVSA: S-au dat amenzi de peste 2 milioane de lei

» 01 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Cele mai bune cereale pe care să le consumi la micul dejun

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Dâmbovicioara, comoara de pe culoarul Rucăr-Bran

» 01 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VASLUI
 
A fost aprobat proiectul Secției de îngrijiri paliative din cadrul SJU Vaslui

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TELEORMAN
 
Fostul prefect al Teleormanului candidează pentru funcția de primar al Municipiului Alexandria

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0