Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
CONSILIERI JUDETENI
Adaugat: 24 Iunie 2013    Actualizat: 22 August 2013

Scandalos! Adomnitei pune pumnul in gura presei de fata cu liberalii europeni

 

         Ieri, la Iasi a avut loc un seminar pe teme de absortie a fondurilor europene, la care au participat liberali din toata Europa • Actiunea a fost umbrita de o scena revoltatoare la care protagonist a fost presedintele CJ, Cristian Adomnitei • Pe langa lectiile de economie pe care trebuie sa le ia de la europeni, seful CJ ar trebui sa invete si cum sa se comporte fata de toti cei prezenti, indiferent daca este criticat sau ridicat in slavi
         Presedintele Consiliului Judetean Iasi invata sa faca administratie de la colegii sai de partid din Europa. Pentru ca pana acum nu a demonstrat decat ca poate sa bage mana adanc in bugetul institutiei pe care o conduce, liberalul Cristian Adomnitei a primit lectii de absortie a banilor europeni de la un grup de cativa liberali europeni, oameni de administratie si membri ai Comitetului Regiunilor.
         Liberalii europeni au venit si i-au aratat sefului CJ cum se atrag banii europeni si mai ales cum se implementeaza proiectele. Daca la Iasi se cauta mai mult sa se umple buzunarele proprii, liberalii europeni au predat o adevarata lectie de absortie a fondurilor europene. La intalnirea de ieri a participat Doris Ansari, vicepresedinte al Grupului Aliantei Liberalilor si Democratilor din Europa (ALDE) din cadrul Comitetului Regiunilor. Doris Ansari este un reprezentant al comitatului Cornwall din Marea Britanie. Au mai fost prezenti cativa secretari de stat, deputatul liberal Nini Sapunaru, membru in Comisia de Agricultura din Camera Deputatilor, dar si Sir Graham Tope, de asemenea reprezentant al Marii Britanii, Andris Jaunsleinis, liderul delegatiei din Letonia la Comitetul Regiunilor si Andrius   Bielskus pentru Odetta Jarlauskiene (Lituania). Pe langa acestia au mai fost prezenti si liberali din Irlanda sau tarile baltice. Dar asta nu a fost tot. Adomnitei a dat din nou dovada de nesimtire, dupa ce l-a dat afara din sala pe fotoreporterul cotidianului BUNA ZIUA IASI.    Nemultumit ca jurnalistii BZI ii demasca afacerile pe care le face cu bani publici, seful judetului s-a aratat deranjat de prezenta acestuia in sala si a cerut sa fie scos afara. Este normal ca unui jurnalist sa i se puna pumnul in gura si sa i se interzica accesul la un eveniment, de altfel public, doar pentru ca sefului CJ nu-i convin criticile? Cei din Europa ar fi trebuit sa-i invete pe liberalii de la Iasi, si in special pe Cristian Adomnitei, cum sa se comporte in relatia cu mass-media. Dar cum aroganta presedintelui CJ Iasi este una de   nestapanit, acesta va avea mult de invatat despre cum sa trateze intreaga presa. Deocamdata, presedintele CJ ii trateaza preferential doar pe cei care-l ridica in slavi.
         Revoltator!
         Bineintelesc ca pentru seful CJ, totul a fost roz. "Avem cativa oaspeti de seama din Europa. Este vorba de presedinti si consilieri regionali, alesi locali din Uniunea Europeana care sunt la randul lor membri in Comitetul Regiunilor, acolo unde reprezint si eu judetul Iasi si Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene. Avem la Iasi zece alesi locali din Europa, membri ai Comitetului Regiunilor. Ei sunt si din familia politica liberala europeana. Luna viitoare vom avea alti 28 de alesi locali care sunt membri ai Comisiei de Libertati si Politici Cetatenesti ai Comitetului Regiunilor. La seminar discutam despre absorbtia fondurilor europene. Impartasim din experienta tarilor reprezentate de cei zece alesi locali", a spus Cristian Adomnitei, presedintele CJ Iasi. Pentru ca poate nu stiu cu ce se mai ocupa Adomnitei din postura de sef al CJ, europenii s-au aratat deschisi in a-i invata pe liberali cum sa atraga fondurile europene. "Cred ca majoritatea regiunilor au probleme cu absortia fondurilor europene. Problemele sunt de natura administrativa, iar solutia a fost capacitarea autoritatilor locale sa se descurce mai bine. Provin dintr-o regiune periferica din Anglia. Am incercat sa atragem maximul din fondurile europene. Avem un comitet de monitorizare ce supervizeaza intregul proces si de accea am reusit ca in acesti sapte ani sa atragem maximul de fonduri posibile. Trebuie sa devenim un exemplu pentru altii", a mentionat Doris Ansari.

 

Sursa foto: facebook.com

IASI
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
De la anul va intra în vigoare obligativitatea colectării textilelor. Prețul hainelor ar urma să crească
Ministrul Mediului a anunțat că de la 1 ianuarie 2025, va intra în ...
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse
Un psiholog atrage atenția că marijuana comercializată la noi în ...
 
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor
Ministrul Educației susține că școlile și liceele din țara noast...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
 
 
 
SANATATE
 
Un medic spune cum să ne ferim de toxiinfecțiile alimentare în această perioadă

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
Mii de restaurante din stațiunile turistice au fost controlate de ANSVSA: S-au dat amenzi de peste 2 milioane de lei

» 01 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Cele mai bune cereale pe care să le consumi la micul dejun

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Dâmbovicioara, comoara de pe culoarul Rucăr-Bran

» 01 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VASLUI
 
A fost aprobat proiectul Secției de îngrijiri paliative din cadrul SJU Vaslui

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TELEORMAN
 
Fostul prefect al Teleormanului candidează pentru funcția de primar al Municipiului Alexandria

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0