Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 17 Octombrie 2019

Comentarii 0 Comentarii

        Pe vremea când era șefa Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi a semnat adrese prin care solicita ca interceptările din dosarul fostului procuror general de la Oradea să fie transmise, în fiecare săptămână, către două unități militare ale Serviciului Român de Informații (SRI). După interceptări, dosarul a fost lăsat în nelucrare un an, iar mai apoi clasat, se arată în raportul Inspecției Judiciare, potrivit Mediafax.

        Reprezentanții Inspecției Judiciare spun că interceptarea într-o cauză care a rămas nelucrată și apoi clasată, precum cea a procurorului general de la Oradea de la acea vreme, nu a fost o măsură singulară, astfel de situații au fost constatate în mai multe situații care vizau magistrații de la DNA.

        În concluziile raportului Inspecției Judiciare se arată că informațiile obținute de anchetatori după interceptarea magistraților erau trimise, în calitate de beneficiari principali sau secundari (în funcție de situație) și unor unități militare ale SRI. Mai mult, au existat situații când autorizațiile emise de instanțe au fost aplicate imediat de o unitate militară a Serviciului în baza protocolului din 2009, încheiat între SRI și Parchetul General.

        În 2014, structura centrală a DNA a deschis un dosar procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, Aurel Mascaș la acea vreme, pe care în 2016 l-a trimis la structura teritorială Oradea, în care Mascaș a fost interceptat în baza a patru mandate de supraveghere tehnică.

        Pentru „efectuarea în condiții optime a urmăririi penale”, Laura Kovesi, procurorul șef al DNA din acea perioadă, semna mai multe adrese în care solicita ca rezultatul mandatelor de supraveghere să fie trimis, în fiecare săptămână, către două unități militare din SRI, ca beneficiari secundari, spun inspectorii judiciari care au identificat numeroase documente în acest sens.

        Inspectorii judiciari au mai găsit o adresă către SRI, semnată tot de revocata Kovesi, în care aceasta solicita în baza protocolului din 2009, sprijin tehnic și analitic în dosare. Într-un alt dosar de la DNA Oradea, procurorul de caz a cerut interceptarea timp de 30 de zile pentru judecător, avocat și alte persoane, precum și autorizarea înregistrărilor audio-video în mediul ambiental, pe momente operative.

        Inspectorii judiciari au mai găsit documente care arătau:

  • interceptările și înregistrările aprobate mai sus vor fi efectuate de SRI Bihor, în colaborare cu operatorii de telefonie mobilă;

  • redarea convorbirilor și exploatarea materialelor să revină tot la SRI Bihor;

  • înregistrările audio-video în mediul ambiental și de imagini și redarea discuțiilor înregistrate vor fi efectuate de aceeași structură.

        Măsurile solicitate au fost autorizate de instanța de la Curtea de Apel Oradea în martie 2013, iar în perioada martie 2013-februarie 2014 dosarul a rămas în nelucrare, urmând ca în iulie 2014 cauza să fie clasată.

 

Sursa foto: ://www.justitiarul.ro/18711-2/


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Campania USR face victime
Unui bărbat în vârstă cu probleme cardiace i s-a făcut rău în f...
 
Nela Secară, victima unui procuror din Oradea: Secția Specială este singura luminiță pentru a se face o justiție corectă în această țară
De șapte ani de zile se luptă cu un sistem de justiție abuziv, care...
 
Există probe că dosarul lui Barna pe fonduri europene a fost clasat nelegal de DNA Alba
Jurnalista Sorina Matei a publicat o serie de probe despre relația Ba...
 
RiseProject revine cu documente în cazul Barna. Declarațiile liderului USR, demontate una câte una
RiseProject revine cu documente care demonstrează că afacerile lui B...
 
Gorbaciov: Lumea, „într-un pericol colosal”
Ultimul lider sovietic avertizează că armele nucleare pun lumea înt...
 
Primarul Ploieștiului cere parlamentarilor din Prahova să voteze învestirea Guvernului Orban: PSD `a furat` Ploieștiul
Primarul Ploieștiului, liberalul Adrian Dobre, cere parlamentarilor d...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Veste bună pentru angajați! Ce spune premierul despre cuantumul majorării salariului

» 16 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Cum a fost cerută în căsătorie Bianca Drăgușanu. Totul s-a petrecut foarte repede

» 15 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Au început înscrierile pentru „DiscoverEu”. Ce condiții trebuie să îndeplinească tinerii de 18 ani pentru a călători gratuit în Europa

» 15 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Deputat: „Guvernul PNL nu va lăsa fără bani localitățile cu probleme financiare”

» 15 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
Criminalist amendat pentru postările de pe Facebook. „Tâlharii și infractorii periculoși au dispărut cu desăvârșire din județ”

» 15 Noiembrie 2019 | Comentarii 0