Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DECONCENTRATE
Adaugat: 11 Iulie 2013    Actualizat: 11 Iulie 2013

Prefectul face acuzaţii grave la adresa inspectorilor în construcţii

 

         Prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei, a lansat luni seara în cadrul emisiunii „Provocare la adevăr” de la Gorj Tv o serie de acuze la adresa Inspectoratului de Stat în Construcţii. Acesta a precizat că reprezentanţii inspectoratului nu-şi fac treaba cu responsabilitate şi că numai cu trei oameni din instituţie se poate lucra, restul fiind atinşi de corupţie. Rugat să comenteze, Ilie Merfu, directorul Inspectoratului, a mers imediat în audienţă la prefect pentru a vedea de unde i se trage.

         Situaţie destul de încordată între prefectul judeţului, Liviu Andrei şi directorul Inspectoratului de Stat în Construcţii, Ilie Merfu. Prefectul acuză instituţia condusă de Merfu că este superficială în controale şi că nu aplică amenzi în concordanţă cu neregulile din teritoriu. Acesta afirmă chiar că a cerut sprijinul Inspectoratului de Stat în Construcţii de la Bucureşti pentru a trimite oameni să rezolve problemele de la Gorj. „Este foarte trist ce se întâmplă. Sunt unu, doi, trei oameni acolo care îi apreciez în schimb de fiecare dată când a fost făcut un apel, peste tot pe unde i-am trimis în control nu au găsit nicio neregulă. Amenzi foarte, foarte mici, parcă mi se pare că le este frică de umbra pe care o fac pe unde merg. Eu am cerut şi Inspectoratului General de Construcţii de la Bucureşti să îmi trimită oameni să controleze pentru că eu sunt convins că sunt fisuri peste tot care trebuie descoperite. Pe unde merg e numai lapte şi miere”, a declarat Liviu Andrei, prefectul judeţului.

         În replică la acuzele prefectului, Ilie Merfu, directorul Inspectoratului de Stat în Construcţii Gorj, spune că el nu poate aplica amenzi acolo unde nu este cazul şi toate afirmaţiile lui Andrei sunt doar opinii personale. „În cazul unei lucrări, comisia de recepţie este cea care stabileşte dacă a fost sau nu respectat proiectul de execuţie. Din comisia de recepţie face parte un delegat al investitorului şi trei până la cinci specialişti. Din comisie nu face parte proiectantul, executorul şi reprezentantul Inspectoratului. Legat de ce a spus domnul prefect este opinia dânsului, mie nu mi-a reproşat nimic decât că este nemulţumit de lucrările la alimentarea cu apă de la Turcineşti care au fost evaluate la cererea lui de inspectoratul de stat în construcţii Craiova. Altceva eu nu comentez”, a declarat Ilie Merfu.

GORJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0