Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DECONCENTRATE
Adaugat: 11 Iulie 2013

Jandarmii gorjeni, sclavii colonelului Popescu!?

 

         Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Gorj este o instituţie publică putredă, în care nu funcţionează legile şi regulamentele în vigoare. Fostul comandant, Vasile Tâlvescu, şi succesorul său, Florin Popescu, au instaurat acolo domnia bunului plac, supremaţia celui puternic şi a rudelor şi pilelor lor. Tâlvescu a fost cercetat ani în şir pentru luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi abuz în serviciu contra intereselor publice. Popescu a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a acoperi abuzurile şi ilegalităţile lui Tâlvescu. Mai mult decât atât, a condus Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Gorj tot într-o manieră abuzivă. Spre deosebire de Tâlvescu, însă, Popescu s-a dovedit a fi şi foarte incompetent, nereuşind să ia notă de trecere pentru a fi definitivat în postul de comandant al jandarmilor gorjeni, cu toate că a fost evaluat în mai multe rânduri.

         GORJNEWS a demonstrat, recent, că Popescu a dezinformat ministrul Administraţiei şi Internelor, atribuind uneia din rudele sale merite inexistente – este vorba de subofiţerul impostor Trăistaru Aurel, cel care a susţinut în fals că a găsit şi înapoiat aparţinătorului 50.000 de euro. Aşa, Popescu a obţinut avansarea la excepţional a lui Trăistaru, prin ordin de ministru, după ce, pe calea legală, subofiţerul fusese prins copiind şi scos din sala de examinare.

         Comandantul interimar Ţambrea, jalnic obiect de decor

         Şi Tâlvescu, şi Popescu, deşi se pretind militari de carieră, s-au purtat cu jandarmii gorjeni ca nişte stăpâni de sclavi. Numit, recent, comandant interimar, în locul lui Popescu, colonelul Eugen Ţambrea are obligaţia legală de a pune punct managementului abuziv pus în operă de predecesorii săi. Din păcate, înscăunarea sa are loc la debutul unei perioade critice, aceea a disponibilizărilor ce vor fi operate în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj, iar informaţiile ce ne parvin din interior ne fac să credem că Ţambrea asistă, ca un jalnic obiect de decor, la încă o fărădelege: s-au potrivit apele în aşa fel încât să rămână obligatoriu pilele şi rubedeniile comandanţilor şi să plece jandarmii incomozi, pentru care onoarea şi demnitatea militară sunt mai presus de orice. Selecţia care se desfăşoară în aceste zile la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Gorj ne trimite cu gândul la scenele din târgurile de sclavi, din filmele cu gladiatori. Aşa-zisul concurs constă într-un simplu interviu, în faţa unei comisii! O probă orală ce nu poate fi contestată. La capătul ei, zeci de jandarmi neagreaţi se vor duce la soţiile şi copiii lor şi le vor spune că au rămas pe drumuri, fără serviciu. Popescu şi Ţambrea nu oferă jandarmilor ce vor fi „executaţi” nici măcar aparenţa unui concurs cât de cât corect. Ca să fie siguri că rămân în unitate ai lor, pe ceilalţi îi leagă de mâini şi de picioare şi îi pun, apoi, să lupte în arenă.

         Rudele, înăuntru, restul, afară!

         Mai mult decât atât, în săptămânile precedente acestei trieri, o serie de jandarmi incomozi au fost mutaţi abuziv din posturi sigure, despre care se ştia că nu vor fi restructurate. În locurile lor au fost aduse imediat pile şi rubedenii care acum nu au niciun stres. După mutările abuzive, incomozii au fost anunţaţi că noile posturi se desfiinţează şi forţaţi să declare în scris că sunt de acord să participe la acea caterincă de concurs. Repet, toate acestea se întâmplă într-o unitate militară în care zeci de militari sunt sfidaţi de comandanţii lor.

         Corigenţă în serie pentru Popescu

         Florin Popescu şi alţi şefi ai jandarmilor gorjeni protejează şi întreţin sistemul de pile, cunoştinţe şi relaţii pentru simplul fapt că ei înşişi au ajuns să conducă unităţi militare ca produşi ai acelui sistem. Dacă, astăzi, în România, în Inspectoratul General al Jandarmeriei Române ar trona legea şi ordinea, un incompetent ca Popescu nu ar fi fost lăsat ani de zile comandant interimar peste jandarmii gorjeni, după ce în urma celor două – trei evaluări n-a luat notă de trecere şi s-a văzut clar că n-are nicio treabă cu actul de conducere. Ca să înţelegeţi cum stă treaba şi la Bucureşti, e de ajuns să vă gândiţi că un corupt ca Tâlvescu a fost pitulat acolo, în aşteptarea gradului de general. Noi îi urăm să-l primească odată cu Făget, alt despot „luminat”, arhitect al altui furnicar de pile, cunoştinţe şi rubedenii. Adică, niciodată.

         Stăpânii de “sclavi” sunt protejaţi de Călinoiu şi alţi “sportivi”

         “Salariaţi dintr-un domeniu deosebit de complex, ce presupune abilităţi şi veleităţi diverse, sunt evaluaţi şi daţi afară în urma unui simplu interviu. Dacă ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, e departe de această batjocură, reprezentantul său la nivelul judeţului Gorj, prefectul Liviu Andrei, ar trebui să pună piciorul în prag. Ar trebui, dar nu o va face, pentru că imediat ar fi foarte „lezată” trupa de băieţi veseli, condusă de Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, care asudă pe baza sportivă a Jandarmeriei, în speranţa că lumea îi va privi altfel decât sunt. Nişte îmbuibaţi care protejează nişte comandanţi – infractori.

         Incompetentul Trotea, de veghe în lanul de corupţi

         Mare parte din acest circ ieftin care distruge vieţi şi destine nu s-ar mai întâmpla dacă la conducerea Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Gorj nu ar fi, astăzi, un cocoşat şi un incompetent ca Sorin Trotea, cel care, în calitate de ofiţer de contrainformaţii responsabil de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Gorj, a făcut figuraţie ani în şir şi a acoperit abuzurile şi ilegalităţile petrecute în curtea acelei unităţi militare. De aia a şi ajuns Trotea ce a ajuns, de aia e şi menţinut în funcţie. Başca „plasamentele” făcute unde trebuie, la vârf, în urma unor tranzacţii imobiliare, operaţiuni pe care le vom detalia cu altă ocazie.

         Publicăm, în continuare, fragmente dintr-un material primit la redacţie, despre ce se întâmplă în aceste zile în curtea jandarmilor gorjeni.

         „Domnule Director,

         (…) Fiind la comanda Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj şi ocupându-se de reorganizarea inspectoratului, col. Popescu Florin a comis unele abuzuri împotriva subordonaţilor. Beneficiind de informaţii cu privire la restructurarea MAI, acesta a efectuat o serie de mutări abuzive de pe funcţii, mutând o serie de cadre de pe funcţiile lor pe care îşi desfăşurau activitatea, pe funcţii ce urma a fi desfiinţate, iar în locul lor au fost numite rudele, protejaţii lui Popescu Florin şi ai unor cadre din anturajul lui (lt. Col. Burlan Claudiu, mr. Verdeş Marian etc.). Acesta a recurs la asemenea fapte şi datorită faptului că s-a aflat în presă adevărul despre plt. maj. Trăistaru Aurel, <<găsitorul>> genţii cu acte şi bani.

         S-au făcut sesizări din partea unor cadre din Inspectorat, cu privire la unele abateri disciplinare grave ale unor cadre cu funcţii de conducere. Aceste sesizări se refereau la pătrunderea unor oameni de afaceri şi din conducerea politică a judeţului Gorj în unitate, pentru diferite activităţi sportive (pentru a fi feriţi de ochii presei).

         În urma sesizărilor, la Inspectorat a venit o comisie de la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, care au fost cazaţi la Hotel Laguna, îndopaţi cu fripturi şi atenţi. Aceştia au acoperit abaterile sesizate prin rapoarte.

         În urma restructurărilor din MAI, cadrele ale căror funcţii vor dispărea din ştatul de organizare vor susţine examene. Acest examen este susţinut numai de subofiţerii operativi, fără a fi afectaţi cei de la birouri, unde au mai fost create numeroase locuri, în special pentru ofiţeri. Examenul constă într-o probă de interviu, neputând exista o transparenţă reală. Din comisie fac parte numai ofiţeri din conducerea Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Gorj, facilitând plecarea unor subofiţeri incomozi, care nu sunt corupţi, şi favorizând pe alţii care au săvârşit abateri disciplinare şi chiar infracţiuni.”

GORJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Permisele auto se vor putea obține și online. Propunere a șefului MAI
Ministrul Afacerilor Interne a realizat un proiect de ordin care aduce...
 
Rezerviștii sunt chemați la unitățile militare pentru un exercițiu de mobilizare
În această săptămână, un amplu exercițiu de mobilizare se efect...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Autobuzele etajate vor fi scoase pe traseu, în Constanța, pentru minivacanța de Paște
CONSTANTA
» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0