Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 11 Iulie 2019

Comentarii 0 Comentarii

       Sistemul de justiție din România trebuie să treacă prin niște schimbări importante pentru ca dreptatea să se facă potrivit legii și în egală măsură pentru magistrați, oameni de rând, politicieni, oameni de afaceri și așa mai departe. Secția Specială - Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție - este o șansă pentru miile de români care au fost victimele abuzurilor acestui sistem să aibă încrederea că lucrurile se vor schimba în bine. 

 

       Solicitarea președintelui Iohannis - Consiliul Superior al Magistraturii să se ralieze desființării SIIJ - a stârnit numeroase reacții în rândul magistraților. Spre exemplu, Victor Alistar, membru al CSM și reprezentantul societății civile a declarat, în cadrul unei intervenții telefonice la emisiunea `Esențial` de la Antena 3, că desființarea Secției Speciale este în neconcordanță cu miile de oameni care au fost victimele abuzurilor din Justiție, ba mai mult, Consiliul Superior al Magistraturii „nu se poate ralia demersurilor pe care le solicită oamenii politici”.

 

       „CSM nu se poate ralia demersurilor pe care le solicită oamenii politici. Este un lucru evident dacă ne uităm în Constituție, dacă ne uităm la regulile constituționale. În al doilea rând, un asemenea demers este în neconcordanță cu miile și sutele de mii de oameni care sunt victimele unor erori, unor abuzuri care se întâmplă în Justiție” a transmis Victor Alistar.

 

       Iată declarația președintelui Iohannis: „Având în vedere toate acestea, solicit Guvernului să inițieze cu celeritate un proiect de lege care să conțină măsurile necesare pentru reașezarea legislației în concordanță cu coordonatele statului de drept, în acord cu voința populară și cu recomandările organismelor europene. Acestui demers trebuie să i se ralieze, în mod obligatoriu, și CSM-ul, cu asumarea rolului său de garant al independenței justiției”, potrivit Lumea Justiției.

 

       La scurt timp după declarația șefului statului, judecătoarea Gabriela Baltag din Consiliul Superior al Magistraturii a intervenit în timpul emisiunii `Obiectiv` de la Antena 3 și a spus că „este inacceptabilă solicitarea președintelui României! CSM nu răspunde sugestiilor formulate de oamenii politici! Domnia Sa confundă CSM cu fidelii dorințelor lui! Jos mâinile de pe Justiție, domnule președinte!”.

 

       Victor Alistar și Gabriela Baltag nu sunt singurii magistrați care consideră că SIIJ trebuie să funcționeze pentru a echilibra lucrurile în Justiție. Judecătoarea Mădălina Afrasinie, șefa Secției a VI-a Civile de la Tribunalul București a spus: „CSM-ul nu face politică! Faptul că președintele țării solicită CSM-ului `să lupte` alături de politic, arată că, pentru dânsul, legile țării sunt la capitolul `și altele`. Când veți lăsa judecătorii în pace și nu îi mai aruncați în lupte care exced atribuțiilor lor? Poate vor încheia și un protocol, zic! Să fie toată lumea fericită!”, potrivit Lumea Justiției.

 

 

Sursa foto:  ://www.rfi.ro/justitie-106824-membru-csm-magistrati-sectie

 


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
`Justițiarii` se atacă între ei
Tensiuni și acuzații uimitoare între șefa Consiliului Superior al ...
 
Refuzul de a o suspenda din funcție pe procuroarea Maria Pițurcă „e rușinos și scandalos”
Procuroarea Maria Pițurcă, cea care a târât pe jos o fetiță de 8...
 
Șantaj în justiția din România?
Oameni trimiși în judecată, chinuiți timp de aproape patru ani și...
 
Desființarea Secției Speciale „este în neconcordanță cu miile și sutele de mii de oameni care sunt victimele unor erori, unor abuzuri care se întâmplă în justiție”
Solicitarea președintelui Iohannis către Consiliul Superior al Magis...
 
Rapoartele GRECO - subiective, conțin erori grosiere, ignoră cu bună știință lucruri evidente, o analiză părtinitoare și superficială
Judecătoarea Dana Gîrbovan desființează rapoartele GRECO despre ca...
 
Oana Zăvoranu critică dur nunta lui Brigitte cu Pastramă: „Nunta jalnică, cu iz de cămin cultural a unei individe în călduri”
Oana Zăvoranu a criticat în termeni duri nunta fostei soții a lui I...
 
Exploatarea neconformă a pădurilor de fag din România, în atenția UNESCO
Pădurile de fag înscrise în patrimoniul UNESCO, în pericol datorit...
 
Soții Pastramă, de la nuntă au mers direct la doctor
„La 07:00 am terminat petrecerea și la 08:00 am fost deja...”
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Hans Klemm: Este mare nevoie de infrastructură în România

» 21 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
„Ce treabă are un șef de stat cu un candidat pe persoană fizică?”

» 20 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Delia, criticată de fani pentru că „a sărit calul”

» 19 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
Cinci focare noi de pestă porcină africană în Prahova

» 19 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
A fost confirmat primul caz de infecție cu virusul West Nile în România, în acest sezon

» 19 Iulie 2019 | Comentarii 0