Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DEPUTATI
Adaugat: 21 Mai 2013    Actualizat: 14 Iulie 2013

Dan Mogoş şi Cosmin Enea, acuzaţi de acte de corupţie

 

         Doi dintre consilierii prefectului Silviu Dumitru, Dan Mogoş, respectiv Cosmin Enea, sunt acuzaţi de “trafic de influenţă, corupţie, fals şi uz de fals, evaziune fiscală”, într-un document ce a sosit pe adresa redacţiei “Ediţie Speciale”. În armaghedon se susţine că, prin firmele pe care le-ar deţine, Mogoş şi Enea au beneficiat de bani publici, executând lucrări la diferite primării din judeţ, ce aveau alocate fonduri guvernamentale. 
         Documentul, primit de la fundaţia “Ecologia bunului-simţ”, întinde, pe mai bine de trei pagini, fapte ce nu au tocmai legătură cu legile ţării, în care cei doi consilieri, Dan Mogoş şi Cosmin Enea (foto dreapta), sunt acuzaţi de acte de corupţie. Astfel, în armaghedon se vorbeşte despre licitaţiile “trucate” de la primăriile din Dolj, bani veniţi de la Guvern şi care intră în vistieriile celor doi. “Se continuă licitaţiile trucate la primăriile care sunt ajutate să primească fonduri prin intermediul prefecturii în baza adreselor acestora, fonduri care se întorc la firmele de construcţii ale celor doi consilieri ai prefectului, Dan Mogoş şi Cosmin Enea. La Bucureşti, de unde vin banii, se contribuie cu până la 10 la sută din sumele încasate, intermediarul fiind controversatul om de afaceri Ilie Brumaru, de la Trustul Carpaţi Bucureşti, firma de casă a Guvernului, controlată din umbră de ministrul Mihai Voicu”, se arată în document. 
         Licitaţii trucate 
         Potrivit sursei citate, la licitaţiile trucate se prezintă mereu aceleaşi două firme - SC Dova Construct SRL şi SC Alcovit SRL. “SC Dova Construct SRL este a lui Cosmin Enea, prin Docea Andrei, poreclit Ardei. Firma urmează să fie verificată de fisc în ianuarie 2008, verificare gen «Clean», pentru a acoperi evaziunea fiscală de aproape un milion de euro. SC Alcovit SRL, firma lui Dan Mogoş, consilierul de bază al prefectului de Dolj, prin Dorina Crăciun Mirescu, mama Alinei Crăciun Mirescu, prietena, posibil viitoare soţie a lui Dan Mogoş, şi Sorin Mirescu, care a deţinut firma timp opt luni. Acesta din urmă a predat firma deoarece evaziunea fiscală se cifra la aproape 400.000 de euro. Dar şi aceasta a avut control gen «Clean» cu trei luni în urmă, control trimis de actualul prefect de Dolj, fost şef al Direcţiei Finanţelor Publice, firma plătind simbolic o amendă de 1.500 RON după care a rămas curată ca lacrima”, se mai arată în document. 
         În armaghedonul împins pe sub uşa redacţiei “Ediţie Speciale”, nici măcar directorul ISCIR, Victor Bujor, nu scapă, fiind acuzat că, prin intermediul firmei Cristal SRL, execută lucrări pentru primăriile din Dolj. “De menţionat faptul că Dan Mogoş se află şi în spatele firmei Cristal Serv SRL, reprezentată legal de soacra lui Victor Bujor, de la ISCIR, şi din umbră de însuşi Victor Bujor, «băiat de casă» al familiei Mogoş. Această firmă se ocupă numai de «studii de fezabilitate pentru primăriile unde urmează să se liciteze lucrările de reabilitare», primarii semnând doar «ca primarii». Începând cu 3 decembrie 2007, şi aceasta se află în verificare şi control gen «Clean» de la Direcţia Finanţelor Publice”, se precizează în document. 
         Documentul, expediat de fundaţia “Ecologia bunului-simţ”, face referire şi la relaţiile de familie dintre Ilie Brumaru, “interlop” din lumea Bucureştilor, şi reprezentant al societăţii Trust Carpaţi, cu familia Mogoş, prin intermediul căreia a câştigat o licitaţie la Spitalul de Neuropsihiatrie Poiana Mare. “Trustul Carpaţi Bucureşti, reprezentat de Ilie Brumaru, persoană din «lumea interlopă» a Bucureştiului, care face cărţile la împărţirea lucrărilor, foarte bun prieten cu Dan Mogoş senior «Il Capo» al controlului activităţilor «din umbră» până la operaţia suferită cu puţin timp în urmă, când râuri de lacrimi au curs de la Brumaru la patul de spital pentru a-l sprijini să ia lucrarea - a doua - de la Spitalul Poiana Mare”, se mai arată în armaghedon. Potrivit sursei citate, directorul spitalului, Mircea Ivanţu, “fript” cu adeverinţe emise în fals pentru a “atesta experienţa în domeniul hrănirii şi spălării rufelor pentru firmele RTR Design SRL şi Best Clean SRL ale lui Cosmin Enea”, a refuzat oferta pentru Trustul Carpaţi. 
         Primăriile PNL, la dispoziţia consilierului Mogoş 
         Dan Mogoş, consilierul prefectului Silviu Dumitru, este protagonistul unei alte dezvăluiri. Astfel, prin SC Alcovit SRL, a contractat lucrări de refacere a grădiniţei şi căminului cultural din comuna Radovan, în valoare de 470.000 lei. “De menţionat că valoarea materialelor puse în operă nu se ridică la mai mult de 10 la sută din aceea a devizelor ce stau la baza facturilor. Concluzia: intrări de marfă cu acte false în gestiune pentru a nu plăti impozite, deci evaziune fiscală”, se specifică în document. Nici măcar oamenii care lucrează la cele două stabilimente de la Radovan nu au acte legale, armaghedonul arătând că, dintre 22 de lucrători, doar şapte muncesc cu forme legale. Alte lucrări câştigate de firma cu pricina sunt la Grădiniţa Perişor, împreună cu Trust Carpaţi, liceul şi şcoala generală din Pleniţa, şcoala şi grădiniţa din Giurgiţa, căminul cultural şi şcoala din Bechet. “De menţionat că primarii cu pretenţii la comision sunt avertizaţi că aşa este bine pentru toţi, iar ei vor beneficia de susţinere politică şi de o imagine bună în comună datorită lucrărilor de reabilitare, care lucrări sunt demne de termenul «spoială» şi vor rezista probabil până la anul”, se mai spune în document. De remarcat că primarii localităţilor menţionate sunt colegi de partid cu Dan Mogoş în PNL. 
         Nu cunosc dacă Alcovit este sau nu a părinţilor prietenei mele. Au mai multe firme şi nu mă duc să-i întreb dacă este sau nu. Sunt aberaţii ce se scrie acolo. Cu acea firmă Trust Carpaţi nu am nicio legătură. Cât despre terenuri, m-aş bucura să am la Pieleşti, dar nu am. Singurele suprafeţe de teren aparţin părinţilor mei şi sunt 10 hectare la Malu Mare, moştenire după bunicul Marin Mogoş, şi alte 10 hectare la Călăraşi, după mama mea. Dar ele aparţin părinţilor mei, şi nu mie.  Dan Mogoş
         Armaghedonul, aberaţiile unui coleg de partid
         Cosmin Enea, unul dintre consilierii acuzaţi de corupţie, apreciază că dezvăluirile din Armaghedon sunt aberaţii, de “glumă” fiind responsabil un coleg de partid, al cărui nume nu a dorit să-l dea publicităţii. “Sunt numai aberaţii. Păi, acea firmă, care aparţine unui prieten, nu are 10 la sută cifră de afaceri din suma care apare ca evaziune fiscală. Se spune că am emis nişte adeverinţe în fals la Poiana Mare. Acea firmă nu-mi aparţine şi nici nu-l cunosc pe cel căruia îi aparţine. De un an am auzit această poveste. Să se facă controale şi să se cerceteze de organele abilitate ce se întâmplă acolo”, a spus Enea. Cel de-al doilea consilier acuzat de corupţie, Dan Mogoş, nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere.
         Averile, sporite pe spatele funcţiilor
         Potrivit sursei livrate direct redacţiei “Ediţie Speciale”, consilierul Dan Mogoş a cumpărat de curând două hectare de teren la Pieleşti, chiar lângă viitorul amplasament al Spitalului Regional Craiova. “Averea lui Mogoş a crescut cu un teren de două hectare cumpărat recent la ieşirea din Craiova, la Pieleşti, lângă locul de construcţie a noului spital regional. Funcţia de consilier al prefectului i-a permis «ingineria» pentru procurarea terenului. Tot recent, Dan Mogoş a «vândut» Volskwagen-ul Passat lui Boris Barbu, de la poliţia economică”, se specifică în document. 

DOLJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
De la anul va intra în vigoare obligativitatea colectării textilelor. Prețul hainelor ar urma să crească
Ministrul Mediului a anunțat că de la 1 ianuarie 2025, va intra în ...
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse
Un psiholog atrage atenția că marijuana comercializată la noi în ...
 
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor
Ministrul Educației susține că școlile și liceele din țara noast...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
ANM anunță vreme caldă în minivacanța care urmează, dar și precipitații în unele zone

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Elevii, scrisoare deschisă pentru candidații alegerilor locale: Să se angajeze să prioritizeze educația!

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Licopenul - Un fitonutrient prezent în roșii, cu o mulțime de beneficii pentru sănătate

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
De 1 Mai, în Parcul Izvor va avea loc show-ul culinar „Micul cel Mare de 100 de metri”

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VASLUI
 
A fost aprobat proiectul Secției de îngrijiri paliative din cadrul SJU Vaslui

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TELEORMAN
 
Fostul prefect al Teleormanului candidează pentru funcția de primar al Municipiului Alexandria

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0