Se aleg vinete mici, se taie cotorul si se fac patru crestaturi nu prea adanci in lungime. Se oparesc circa 10 minute
Se scot din apa si se tin o jumatate de ora sa se scurga sub o greutate
Se rumenesc in ulei 2 cepe taiat pestisori. Se taie ca fideaua urmatoarele zarzavaturi: un morcov, o telina, un patrunjel, un ardei gras, putina varza, cativa catei de usturoi si frunze de telina. Se adauga la ceapa si se inabusa impreuna, pana se inmoaie bine.
Se introduce aceste zarzavaturi in vinete, prin crestaturi facute. Se leaga cu frunze de telina oparite si se aseaza in tava,una langa alta.
Se rumeneste usor in ulei o lingurita de faina si se stinge cu bulion si apa. Acest sos se toarna peste vinete.
Se potrivestes de sare si piper si se adauga in cuptor. Se serveste rece.
Continuând să utilizați site-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor pentru a îmbunătăți navigarea site-ului, pentru a analiza utilizarea site-ului și a asista la eforturile noastre de marketing. Sunt de acord