Varza, indiferent că este roșie sau albă, are o mulțime de beneficii pentru sănătate, iar principalele sunt susținerea digestiei și menținerea sănătății inimii.
Pentru început, iată ce conține 1 cană de varză, din punct de vedere nutrițional:
- 22 calorii;
- 1 gram de proteină;
- 2 grame fibre;
- 56% din DZR de vitamina K;
- 36% din DZR de vitamina C;
- 10% din DZR acid folic;
- 6% mangan;
- 6% vitamina B6;
- 3% calciu;
- 3% potasiu;
- 3% magneziu.
Beneficiile pe care varza le aduce organismului nostru
Menține inflamația sub control - Inflamația cronică este asociată cu o mulțime de boli, printre care cele de inimă, artrita reumatoidă și bolile inflamatorii intestinale. Varza ajută la menținerea inflamației sub control.
Ajută pielea, oasele și mușchii - Datorită conținutului de vitamina C, care este ideală pentru creșterea producției de colagen, varza ajută la menținerea flexibilității pielii, la sănătatea oaselor, mușchilor și vaselor de sânge. Totodată, vitamina C protejează organismul de radicalii liberi, care au fost asociați cu o mulțime de afecțiuni.
Îmbunătățește digestia - Din cauza fibrelor de calitate pe care le conține, varza îmbunătățește digestia prin promovarea mișcărilor intestinale regulate. Fibrele solubile din vară ajută la creșterea numărului de bacterii benefice din intestin.
Menține sănătatea inimii - Varza roșie în mod special are niște compuși numiți antocianine, care fac parte din familia flavonoidelor și care dau culoarea acesteia. Studiile au arătat că este redus riscul de boli de inimă în cazul persoanelor care consumă alimente bogate în antocianine.
Te-ar putea interesa: Cum să îți pregătești corect grădina la început de primăvară!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.doc.ro/dieta-si-sport/varza-rosie-beneficii-si-contraindicatii