Usturoiul este condimentul ce se adaugă într-o mulțime de preparate culinare, nu doar pentru că este sănătos, ci pentru că dă un gust deosebit mâncărurilor. Cercetările au arătat că usturoiul conține alicina, un derivat sulfuric care inhibă creșterea celulelor tumorale.
Iată o rețetă pe bază de usturoi, care nu este doar delicioasă, ci și perfectă pentru zilele reci de toamnă, plină de vitamine și antioxidanți, bună de servit atât la prânz, cât și la o cină ușoară:
Ai nevoie de:
- 5 căpățâni de usturoi;
- 2 linguri de ulei de măsline;
- 2 lingurițe de unt;
- 2 căpățâni mari de ceapă roșie;
- 1 lingură cimbru proaspăt sau o linguriță de cimbru uscat și dat la râșniță;
- o ceașcă de smântână;
- o cană de supă de pui (250 ml) sau de legume, după preferințe;
- o legătură de pătrunjel;
- o linguriță de busuioc uscat;
- o ceașcă de crutoane.
Cum se prepară? Toate ingredientele se curăță, se spală, se taie (ceapa) și se pun la fiert în supa de pui. După ce s-au fiert, se dau la blender până devin cremoase. Se adaugă ceașca de smântână și crutoanele, verdeața proaspătă și se consumă caldă.
Te-ar putea interesa: Cele mai frumoase și elegante culori pentru rochițele de fetițe!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://clickpoftabuna.ro/retete/supa-crema-de-usturoi-copt-487799.html