1. Folosește produse de îngrijire cu pH echilibrat
Pielea are, de obicei, un pH ușor acid, de 5,5, pentru a ne proteja împotriva bacteriilor. Dacă pielea sensibilă se confruntă cu dezechilibre la nivelul pH-ului, atunci pot apărea o serie de probleme. Există produse care scad dramatic pH-ul, cum ar fi serumurile sau tonerele cu acizi alfa hidroxi, sau cele care cresc pH-ul, precum săpunul, înroșesc pielea sensibilă și provoacă mâncărimi. Optează pentru produse cre mențin pH-ul pielii.
2. Nu exagera la curățare
Pielea are un mecanism propriu de a se menține sănătoasă. Stratul exterior de protecție, adică bariera lipidică, are rol de reținere a apei și de protecție contra elementelor dăunătoare precum razele UV, vântul, căldura și substanțele chimice. Pielea sensibilă are această barieră slăbită, subțire și cu potențial de deteriorare mai rapid. Dacă exfoliezi excesiv pielea sensibilă, înlături definitiv această protecție.
3. Nu folosi produse cu parfum
Cele mai iritante ingrediente din produsele de îngrijire sunt parfumurile și uleiurile esențiale. Cele mai bune ingrediente pentru pielea sensibilă sunt emolienții și umectanții precum glicerina, acidul hialuronic, ceramidele și acizii grași, acestea creează un strat protector la nivelul pielii, deci tenul sensibil îți va mulțumi.
Te-ar putea interesa: Dispozitive electronice esențiale pentru frumusețe!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://salubre.com.au/blogs/blog/best-skincare-for-sensitive-skin