Cele mai multe oale de pe piață sunt din materiale precum oțelul inoxidabil, fonta emaliată sau aluminiul, iar mâncarea arsă, știm cu toții, se curăță extrem de greu după oricare. Este important să alegi cu grijă modul de curățare, pentru a nu deteriora oala, începând de la cea mai blândă soluție, din cele care urmează, până la ceva mai puternic. Reține însă, metodele de mai jos nu se recomandă tigăilor antiaderente:
1. Folosește apă fierbinte pentru a înmuia arsura
În cazul unei oale sau tigăi din oțel inoxidabil sau emaliat, pune-o pe foc și atunci când s-a încins de sfârâie o picătură de apă în ea, toarnă o cană de apă și las-o să fiarbă puțin. Adaugă detergent de vase sau bicarbonat de sodiu și folosește o lingură de lemn pentru a răzui zonele arse.
2. Spală oala cu o tabletă pentru mașina de spălat vase
Toarnă pe fundul oalei/tigăii puțină apă și încălzește la foc mic. Ia tigaia de pe foc și freacă energic cu o tabletă bucățile arse. Apoi spală oala și clătește-o normal. Dacă este necesar, repetă procesul cu tableta.
3. Lămâile pot salva situația
Acidul de la două-trei lămâi pot înmuia arsura de pe o oală. Lasă lămâile să fiarbă timp de 5-10 minute în puțină apă, apoi spală normal oala.
4. Freacă tigaia cu o minge de folie de aluminiu și bicarbonat
Pune suficient bicarbonat pe porțiunile de arsură și puțină apă, cât să se formeze o pastă. Mototolește niște folie de aluminiu și freacă până când toate zonele arse s-au curățat.
Citește și: Nucile, hrana perfectă pentru creier. De ce să le consumi zilnic!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://foodstory.ro/diverse/5-metode-eficiente-prin-care-sa-cureti-vasele-de-bucatarie-arse