Se prepara maiaua astfel: se oparesc 6 linguri de faina cu lapte clocotit, amestecandu-se bine cu o lingura de lemn pentru a nu se face cocoloase. Se lasa sa se racoreasca. Se inmoaie drojdia de bere intr-o ceasca de lapte caldut, in care s-a dizolvat o lingura de zahar.Se amesteca cu faina oparita si se bate pana cand se formeaza basici. Se presara cu faina si se pune la cald sa creasca.
Se rupe o bucata din aluat, se aseaza pe planseta persarata cu faina si se intinde cu vergeaua o foaie groasa de un deget si de marimea tavii ( se foloseste tava rotunda de arama)
Se aseaza foaia in tava unsa cu unt, apoi se ung marginile foii cu ou batut. Din restul aluatului, se formeaza trei suluri de grosimea degetului mic, care se impletesc. O parte din aceasta impletitura se pune peste marginea foii, de jur imprejur, ca un colac. Se lasa la cald, sa creasca.
Se prepara umplutura astfel: se da prin sita 1 kg de branza de vaca, se amesteca bine cu 6 galbenusuri, 200 g zahar, 2 linguri faina, 2 linguri gris, 25 g stafide, coaja rasa de lamaie, vanilie si putina sare. La urma, se adauga 6 albusuri batute spuma, cu care se amesteca usor.
Se toarna umplutura preparata, in tava, peste aluatul crescut, atfel incat sa nu depaseasca inaltimea marginii. Deasupra umpluturii, se aseza in cruce restul de impletitura din aluat.
Se unge toata suprafata cu ou, se presara cu stafide si se coace la foc potrivit.
Continuând să utilizați site-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor pentru a îmbunătăți navigarea site-ului, pentru a analiza utilizarea site-ului și a asista la eforturile noastre de marketing. Sunt de acord