Musaca de vinete
Ingrediente
3 vinete
5 cartofi medii
2-3 dovlecei
4 ardei
6 roÅŸii
sare
piper boabe şi măcinat
o căpăţână usturoi
4-5 linguri ulei de floarea soarelui
o legătură pătrunjel
2-3 frunze busuioc
1-2 linguri pesmet
30 margarină
Preparare
Pentru început, se spală cartofii ÅŸi se pun să fiarbă cu coajă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă ÅŸi se lasă să se răcească, apoi se curăţă de coajă.
Vinetele se spală ÅŸi se curăţă, la fel ÅŸi dovleceii, apoi se taie rondele potrivite ÅŸi se călesc în puÅ£in ulei cât să se înmoaie ÅŸi să elimine toxinele. Se lasă să se scurgă în sită.
Separat, se taie rondele roÅŸiile ÅŸi cartofii fierÅ£i ÅŸi se curăţă usturoiul. Ardeii se spală, se curăţă de sâmburi ÅŸi se taie rondele.
Se tapetează tava cu margarină ÅŸi pesmet ÅŸi se aranjează legumele, după preferinţă. Acestea se pot intercala sau se pot suprapune. Se lasă tava în cuptor să se rumenească. Musacaua se serveÅŸte ornată cu pătrunjel ÅŸi busuioc verde.
Sursa foto: unica.ro