Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
DESIGNERI ROMANI
Adaugat: 09 Februarie 2016    Actualizat: 09 Februarie 2016
 
StangaStanga
DreaptaDreapta

Comentarii 0 Comentarii

     Eli Lăslean este una dintre cele mai cunoscute creatoare de modă din România. Puţini sunt cei care ştiu că pentru ea, business-ul s-a născut dintr-un vis. 
    „L-am aşezat pe un hobby din copilărie. L-am învăţat de la mama, care mi-a făcut primele rochiţe”, îşi aminteşte Eli Lăslean cum a început marea aventură care a transformat o economistă apreciată într-o renumită creatoare de modă. Maşina de cusut a mamei sale i-a fost de mare ajutor. Ajunsă la liceul de top de la Arad, la început, Eli a avut complexul fetei de la ţară. Colegele ei au avut haine scumpe, frumoase, iar ea, o tânără cochetă, nu avea asemenea ţinute. A apelat la maşina de cusut a mamei şi în clasa a noua a început să-şi creeze primele rochii. 
    „Eram cochetă, îmi plăcea să-mi asortez hainele. Nu aveam ţinutele colegelor mele, dar îmi confecţionam, mă aranjam ca să fiu şi eu ca ele”, povesteşte Eli Lăslean. Apoi, la facultate şi-a creat haine cu care a avut succes în cercul de prieteni. Norocul i-a surâs la absolvirea studiilor superioare şi a ajuns să muncească pe post de economist la Fabrica de confecţii din Arad, unde răspundea de exporturi. 
    „Am văzut haine frumoase, care luau drumul exportului, iar eu sau prietenele mele nu le puteam purta”, povesteşte, cu amărăciune, Eli Lăslean, amintindu-şi de perioada dinainte de ‘89, când tot ce era frumos şi bun, pleca la export. Acum priveşte în urmă şi crede că, dacă nu venea Revoluţia, probabil nu avea acest business care a făcut-o celebră. 

Totul a pornit de la un serial de succes

     A venit Revoluţia şi în perioada care a urmat, era un  telespectator înrăit. „A fost o perioadă în care mă uitam la TV şi încercam să-mi gândesc viitorul. Eu visam încă de pe vremea când eram studentă să am un butic al meu, cu rochii frumoase. Am văzut serialul „Preţul succesului”, a fost serialul care mi-a trezit interesul. M-am văzut un fel de Emma Harte, femeia care să devină una de succes şi să asigure bunăstarea familiei”, spune acum Eli Lăslean. Aşa a decis să înceapă marea aventură cu un brand de modă: Ellis. 
    Recunoaşte că a fost norocoasă şi a fost sprijinită de soţul său, un inginer de elită. „Dacă nu era el, probabil că nu puteam ca acest vis să ajungă aici”, crede Eli Lăslean. Astfel, pornind de la un serial de succes, cu multă muncă şi sacrificii, Eli Lăslean a ajuns o creatoare de modă de succes.

Prima colecţie Ellis, pe maşina din bucătărie

     Prima colecţie de modă a fost una pentru copii. A adunat colegii si prietenii fiului său şi pe maşina de cusut din bucătărie a fost creată prima colecţie de modă Ellis. „În toamna anului 1991 am lansat prima mea colecţie. Au fost şapte perechi de copii, am creat haine pentru ceremonii. A fost un succes. Apoi, am continuat cu haine pentru adolescenţi”, îşi aminteşte Eli Lăslean. Din prima clipă a avut succes. A angajat două croitorese şi a deschis primul magazin. Amenajările le-a făcut soţul său alături de un prieten. Apoi, a continuat, pas cu pas, până a ajuns în vârful piramidei. „După şapte ani participam la târguri, la expoziţii, am avut 30 de distribuitori în toată ţara. Livram marfa en-gros”, povesteşte Eli Lăslean. 
    Dar, când totul era minunat şi a avut succesul la care a visat, a primit o lovitură puternică de la viaţă: în anul 1998, împreună cu soţul ei a avut un accident de maşină. A făcut tot posibilul să-şi salveze soţul. „La Spitalul Bagdasar am înţeles ce înseamnă să fii no name în România şi acest lucru m-a deranjat şi m-a făcut să vreau să-mi iau revanşa”, spune Eli. A fost o perioadă cumplită în viaţa ei. „A fost o nouă provocare. M-am trezit stâlpul familiei, aveam 24 de angajaţi şi două şantiere în derulare. Mi-a fost frică că nu mă descurc”, îşi aminteşte acum Eli Lăslean. 

Eleganţă şi atitudine

     Viaţa i-a arătat că poate din nou să se ridice şi cu muncă multă să ajungă în vârful piramidei. Şase săptămâni mai târziu a fost invitată la un târg la Bucureşti, unde a vândut aproape totul. A primit o invitaţie pentru a-şi deschide un magazin în World Trade Center, la Bucureşti. „Vroiam să mă întorc cu hainele mele frumoase de la Arad, acolo unde nu mă cunoştea nimeni, unde am fost trataţi ca nişte nimeni. Nu am să uit, am mers cu mobila făcută la Arad şi cinci luni mai târziu am pornit cruciada de apărare a valorii”, îşi aminteşte Eli Lăslean. A început să atragă atenţia cu colecţiile sale şi a fost invitată la emisiuni de vedete cunoscute de la toate posturile de televiziune din România: Teo, Mircea Badea, Oreste, Alessandra Stoicescu, Gabriela Firea, Iuliana Marciuc, Irina Radu de la TVR, Cristina Ţopescu, la Prima TV etc. S-a ocupat de vestimentaţia vedetelor, a politicienilor dar şi a oamenilor obişnuiţi, care erau încântaţi că pot îmbrăca hainele sub brandul Ellis. „Am participat la foarte multe târguri, expoziţii, evenimente. Atunci a început cucerirea pieţei”, povesteşte Eli Lăslean. În 2002 a deschis un magazin pe Calea Victoriei, apoi la Oradea şi la Craiova. „Am deschis atunci trei magazine în zece zile”, a explicat Eli Lăslean. Era mândria arădenilor, care ajungeau la Bucureşti, treceau pe Calea Victoriei să o vadă „pe fata lor”, care avea magazinul chiar lângă Escada. A rezistat doi ani de zile, dar acum recunoaşte că „m-a costat mult lucrul acesta, dar cred că meritam foarte mult să primesc atenţia necesară”. A urmat magazinul de pe Unirii, o altă etapă a brandului Ellis în lumea modei. A reuşit să facă trei gale Ellis, două la Marriot şi una la Hilton, la care a împărţit trofee de eleganţă în atitudine. „Dincolo de haine, fiecare avem un caracter, mai important ca haina. Deşi mă ocupam de veşminte, am premiat personalităţi ale lumii economico-financiare şi nu numai: Olga Tudorache, Constantin Bălăceanu-Stolnici, Sergiu Nicolaescu, Andrei Pleşu etc. Am iniţiat trofeul Ellis pentru fairplay, pe care l-am acordat lui Ion Ţiriac, Ilie Năstase, Emeric Jenei. M-am manifestat ca o arădeancă bravă în Bucureşti. Era dorinţa de a reuşi, de a avea siguranţa viitorului. Am dorit să am un nume, să nu mai fiu ca atunci când am fost la Bucureşti, la Spitalul Bagdasar”, a explicat Eli Lăslean dorinţa de a ajunge în vârful piramidei succesului.

Creaţii unice pentru Eurovision

     După zece ani de zile a realizat că fiul ei doreşte o altă carieră, a renunţat la magazinele din alte oraşe, şi-a refăcut strategia şi s-a retras acasă, la Arad. „M-am retras dezamăgită şi de valorile care se proiectează la TV”, a povestit Eli Lăslean. Criza începuse, avea credite de returnat, dar această strategie de reîntoarcere a salvat-o. „În plină criză am reuşit să returnez liniile de credit care m-au apăsat greu şi am ieşit din greutăţi”, spune Eli Lăslean. A întâlnit oameni minunaţi, are peste 2.000 de clienţi fideli. Faptul că a revenit acasă, nu înseamnă că a intrat într-un con de umbră. La Arad, Eli Lăslean a fost vizitată de Lars Wallin, o adevărată legendă în lumea modei. El este couturier-ul Casei Regale suedeze, dar a creat haine pentru membri ai trupei ABBA, câştigătorii concursului Eurovision, dar şi pentru artişti celebri. Lars Wallin, împreună cu Eli Lăslean au creat o colecţie de şase rochii, unicat. Designerul suedez nu creează modele doar pentru un sezon. Rochiile sale sunt unice, dar în stil clasic. Creaţiile Wallin sunt mereu în vogă, pentru că sunt create pentru „clienţi unici”. Tot sub brandul Ellis au fost create hainele pentru reprezentanţii Azerbaidjanului la Eurovision. „Cred că am făcut afacerea asta tocmai pentru că am fost femeie. Dacă eram bărbat, probabil că o făceam altfel: mai riguros, mai calculat”, a concluzionat Eli Lăslean.

„A fost o abordare feminină a business-ului. Iubesc frumosul. Îmi place maniera în care poţi să asortezi haina cu sufletul omului şi am reuşit să realizez o corespondenţă nemaipomenită între haină şi suflet. Este o chimie să alegi haina potrivită pe omul potrivit”. Eli Lăslean


Sursa foto: Facebook.com


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Alimente care ajută psihicul copilului
Dezvoltarea și funcționarea creierului copilului este în strânsă ...
 
Top accesorii pe care orice femeie trebuie să le dețină în 2020
Moda este schimbătoare, iar femeile iubesc să țină pasul cu aceste...
 
Top activități indoor cu copiii în sezonul rece
Iarna părinții se concentrează asupra opțiunilor distractive pentr...
 
Lapte și miere - beneficii uimitoare pentru sănătate
Laptele și mierea consumate împreună au beneficii extraordinare pen...
 
Kaki - proprietățile și beneficiile `fructului zeilor`
Fructul kaki este cunoscut ca și „fructul zeilor” datorită nutri...
 
Cum să reziști pe tocuri înalte o zi întreagă - sfaturi practice
Multe dintre evenimentele la care participăm necesită o ținută ele...
 
Trucuri ingenioase pentru un păr ca la salon
Este important să știi ce fel de îngrijire se potrivește părului ...
 
Botinele - de nelipsit din garderoba unei femei care este modernă și stilată
Botinele sunt genul de încălțăminte care acoperă gleznele, au toc...
 
 
 
 
CULINAR
 
Trucuri savuroase din bucătăria românească

» 18 Ianuarie 2020 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA CORPULUI
 
Cum să reziști pe tocuri înalte o zi întreagă - sfaturi practice

» 17 Ianuarie 2020 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Sfaturi care te vor ajuta să nu mai ai pielea uscată

» 16 Ianuarie 2020 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Botinele - de nelipsit din garderoba unei femei care este modernă și stilată

» 15 Ianuarie 2020 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
Alimente care ajută psihicul copilului

» 14 Ianuarie 2020 | Comentarii 0