În timpul răcelii, organismul trece printr-o stare de oboseală generală, asta pe lângă simptomele tipice unei infecții respiratorii: nas înfundat, gât iritat, dureri de cap. Pentru a trece mai ușor peste aceste stări, trebuie să îi oferi corpului toate vitaminele și mineralele necesare.
Optează pentru pește gras, lactate, legume și fructe colorate, carne slabă, dar și condimente precum ghimbir și ardei iute.
Ce să mănânci dimineața, când te confrunți cu răceală
Un smoothie din fructe de pădure, mere, câteva frunze de spanac, îi va oferi organismului un boost de energie. Nici castronul cu lapte și cereale nu strică, laptele fiind plin de aminoacizi de calitate și proteine, necesare organismului în timpul bolii. Alături poți servi un sandviș de somon, stropit cu lămâie - acizii grași omega 3 cresc rezistența organismului și protejează sistemul respirator.
Idei de mâncare pentru prânz
Supele fierbinți, cu legume proaspete, carne de pui cât mai calitativă și verdeață s-au dovedit a fi un remediu ideal în reducerea inflamației din căile respiratorii și fluidizarea secrețiilor. Supele le poți alterna cu bucățele de carne roșie la grătar, pentru că este bogată în fier și zinc, minerale esențiale organismului. Zincul, foarte bun pentru creșterea imunității, se găsește din belșug în fructe de mare pe care le poți căli cu puțin ulei de măsline, usturoi și măsline din plin. La carne și pește adaugă garnituri de legume sotate - morcovi, fasole, linte, mazăre, etc.
Ce să mănânci la cină atunci când ești răcit
Un iaurt bogat în probiotice sau un pește gras la grătar cu salată de sfeclă roșie, te vor ajuta să închei ziua culinară anti-răceală într-un mod gustos și sănătos.
Te-ar putea interesa: Ingrediente toxice din cosmetice pe care să le eviți cu orice preț!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://gsd.protv.md/lifestyle/bine-de-stiut-ce-alimente-trebuie-evitate-atunci-cand-esti-racit---2544656.html